Туреччина - один із спонсорів опозиції в Сирії. Це означає, що Ердоган витер ноги об Росію, - Юлія Латиніна

​РФ підписала угоду з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом про будівництво газопроводу "Турецький потік", а при цьому воює проти бойовиків з східного Алеппо, яких спонсорує Анкара.

Юлія Латиніна. Фото: Новое время.

Основну допомогу сирійській опозиції надає Туреччина, яка недавно уклала з Москвою угоду про будівництво газопроводу "Турецький потік", сказала в своїй програмі "Код доступу" на радіо "Ехо Москви" письменник і публіцист Юлія Латиніна, повідомляють Патріоти України.

"Добре відомо, що одним з головних спонсорів і помічників опозиції в Алеппо є саме Туреччина. І ось ми підписуємо угоду з Ердоганом і одночасно воюємо проти людей, яких він спонсорує. І судячи з того, що відбувається, ми не ставили умовою якось перестати спонсорувати хлопців в Алеппо. Виходить, що тільки підписано угоду про освоєння бабок і не поставлено ніяких умов", - вважає Латиніна.

Вона зазначила, що реакція Москви на події в Сирії з недавніх пір стала однобокою.

"Варто тільки Обамі сказати щось проти Башара Асада, як наш МЗС починає говорити: "Ганьба! Асад - законний президент". Одночасно з тим, як був підписаний "Турецький потік", Ердоган сказав, що вводить війська в Сирію і що він хоче повалити Асада. Наш МЗС, як води в рот набрав. І адже це Ердоган сказав не випадково, це він продемонстрував, що він публічно може в Сирії витерти ноги об політику Кремля і за це йому нічого не буде, тому що пацани домовилися щодо газу", - заявила автор передачі.

Вона передбачає, що турецький лідер домовився з Кремлем ще й про дисконт на покупку газу. Цим Латиніна пояснює річну перерву в переговорах про прокладання "Турецького потоку", який, за твердженнями російського керівництва, повинен був стати альтернативою "Південному потоку", який так і залишився проектом.

"Ердоган зажадав за надання можливості освоїти бабки на будівництві газопроводу величезні знижки на газ. Тобто, була повна втрата обличчя: Ердоган публічно витер об нас ноги, сказав, що ще немає ніякої домовленості, тому що він хоче великої знижки. І ось я зараз шукаю-шукаю і не можу знайти відомостей про розмір наданої Туреччині знижки. Загалом, я вважаю, що якби знижку не надали, то обов'язково б про це сказали", - сказала Латиніна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...