Турецькі події надихнули? - У Тимошенко побачили підготовку військового перевороту в Україні

Гучну заяву зробив народний депутат от «Батьківщини» Ігор Луценко. Нардеп звинувачує «стратегічну сімку» найвищих можновладців держави у запровадженні підступного сценарію

Ігор Луценко посвячений у наміри "банківських заколотників"? пропонують ознайомитися з викладенням нардепа команди Юлії Володимирівни, котрими той поділився у Фейсбуці. При цьому в коментарях до публікації пан Луценко посилається на джерела у СБУ. Також в коментарях Ігор Вікторович відмовляється називати імена заколотників, і вважає що своєю публікацією зриває підступні наміри правлячого режиму. Одним словом, пропонує вірити на чесне слово і благородні наміри свої та своєї політичної сили. Далі друкуємо текст без змін.Далі друкуємо текст без змін.

ПЕРЕСПЕКТИВА ВІЙСЬКОВОГО ПЕРЕВОРОТУ В УКРАЇНІ

аніскільки не буду перебільшувати, якщо скажу, що підготовка до військового перевороту в Києві іде зараз. Просто ще дати остаточно не призначено. Учасники – уже номіновані.

Одночасно декілька озброєних частин сьогодні майже неприкрито декларують своє бажання прийти до влади силовим шляхом.

Підкреслюю – мова йде не про якісь неформальні збройні структури на кшталт Правого сектору зразка 14-го року, мова йде про те, що офіційні, формально контрольовані державою, організовані та натреновані загони з важкою бронетехнікою і Бог знає яким іще озброєнням загони особливо не криючись, планують деталі свого приходу до влади.

Оперативно-тактичним, так би мовити, шляхом.

За цією підготовкою стоять політики найвищого ешелону, в тому числі і з так званої «стратегічної сімки». Керівники силових відомств активно розробляють у себе алгоритм дій для збройного встановлення власної влади.

При цьому йде активна інформаційна компанія, суспільство обробляють і готують. Для того, щоб в певний момент спрацював ланцюжок провокацій, і щоб реалізований сценарій військового перевороту можна було представити як щось протилежне – як спасіння від бунту якихось абстрактних військових.

Можливий сценарій: якась група радикалів (звісно, з військовим досвідом) робить спробу перевороту, котру ефективно придушують. На порятунок «конституційного порядку» миттєво приходять регулярні збройні частини, котрі швидко беруть під контроль основні управлінські центри країни – державні установи, телебачення/радіомовлення, мобільний зв’язок та інтернет.

Заходу пояснюють – Путін натравив радикалів на владу, ми лише відновлюємо порядок, без надзвичайних заходів не обійтися, деякий час потрібно протримати надзвичайний стан. Поки Захід розбирається у тому, що сталося, невідомі викрадають активних опозиціонерів. Мова йде не про перших осіб найбільших опозиційних партій – це надто явний антидемократичний крок. Мова йде про рішучих, впливових та компетентних людей, котрі здатні стати двигуном опору олігархічній диктатурі, потенційних польових командирів мирного чи збройного опору.

Опозиція позбавлена сили, провокації допомагають обґрунтовувати тривалий надзвичайний стан у столиці. Громадянське суспільство, і так дезорієнтоване і розділене після Майдану, взагалі вибуває з гри.

Власне, зачистка цієї потенційної опозиції іде зараз. Політики, котрі найбільше верещать про необхідність «порядку» і загрозу посягань на владу з боку добровольців, «націоналістів», «радикалів» - це якраз ті політики, котрі планують військовий переворот. Ці державні заколотники інспірують кримінальні справи проти майданівців та фронтовиків, увійшовши у союз зі «старими» силовиками Януковича. Ці державні заколотники зараз намагаються фізично і політично знищити своїх майбутніх суперників, тих хто готовий і здатний зупинити їх збройний заколот.

Слабкість нинішнього суспільства спокушає владу. Не-мілітаристська частина активних громадян, особливо під впливом грантових структур, захопилася спробами провести другорядні реформи, остаточно втративши розуміння, що відбувається в державі. Латентної громадянської війни вони не помічають, війну на Сході стараються витіснити зі своєї свідомості. Радикальна частина громадянського суспільства частково погрузла у клопотах по обороні від Росії в ОРДЛО, у тилу ж їх структури зараз перебувають у безпрецедентній організаційній кризі. Ні не-радикали, ні радикали не знайшли в собі інтелектуальних та управлінських сил протистояти прийняттю так званої судової реформи Конституції, тим самим показавши, що одним можна «запарити мізки», інших просто придушити силою.

Суспільство засліплене і розділене. "Третього Майдану не буде" – це правда. Військовий переворот – набагато більш ймовірна перспектива, у випадку радикалізації внутрішніх сценаріїв.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пропагандисти Кремля вигадали фейк про наркокур'єра для тероборонців із Харківщини

неділя, 28 квітень 2024, 12:59

У російських Telegram-каналах розповсюджують неправдиву інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який нібито постачав наркотики бійцям 113-ї окремої бригади територіальної оборони. Пропагандисти стверджують, що слідчі тривалий час намага...

Ракетні удари по власному місту перевиховали?: Одеська ігуменя-фанатка "русского міра" почала підтримувати Україну і ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 12:45

Настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в Одесі ігуменя Серафима, яка раніше була прихильницею "русского міра" та РПЦ, перейшла на українську мову, виступає за деколонізацію та демонтаж символів імперії, підтримує ЗСУ. Про це пиш...