Тимчук пояснив, чому Україна проведе ракетні стрільби біля анексованого Криму

​Нардеп наголосив, що проведення навчань 1-2 грудня саме на обраній території пояснюється логічно з військової, а не політичної точки зору.

Дмитро Тимчук. Фото:Соцпортал

Проведення Збройними Силами України навчань саме поблизу анексованого Криму обумовлено не політичними, а військовими мотивами. Про це в інтерв’ю Главкому розповів нардеп від "Народного фронту", член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Україна має великі території, однак вона досить густонаселена. Це не африканські пустелі, де стріляй у будь-який бік без дотримання жодних заходів безпеки. Враховуючи той факт, що впродовж 20 років до воєнної агресії Росії Міноборони постійно позбавляли земель військового призначення і наші полігони законно і незаконно було "роздерибанено" і віддано різним приватним користувачам, у нас ще раніше були великі проблеми з проведенням бойових стрільб", - сказав він.

Тимчук нагадав історію з обстрілами військ ППО на мисі Опук, коли збили російсько-ізраїльський літак (ідеться про катастрофу Ту-154 на Чорним морем у 2001 році. – ред). "Проводились ці пуски не від хорошого життя – просто інших територій для запуску "дорослих" систем ракетних озброєнь немає. Тож проведення навчань 1-2 грудня саме на обраній території пояснюється логічно з військової точки зору", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, у період з 1 по 2 грудня 2016 року, у південній частині України відбудуться науково-дослідницькі навчання Повітряних Сил Збройних Сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

РФ звинувачує Україну в намірі провести ракетні стрільби в районі анексованого Криму. Про це йдеться в заяві федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації). У Росії зажадали негайно скасувати дане рішення.

За словами секретаря РНБО України, відповідно до всіх міжнародних угод, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки. "У цьому районі Україна не планує здійснювати ракетні випробування. Вся інша територія на захід від Керченської протоки є суверенним повітряним простором України", - зазначив Олександр Турчинов, додавши, що ракетні випробування Україна здійснює в межах всіх міжнародних зобов'язань та договорів.

Після цього Росія прогрозила збивати українські ракети під час проведення навчань та знищувати ракетні установки. Крім того, сьогодні стало відомо, що Росія перекинула в окупований Крим зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ.

Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км). У відповідь на це наше Міноборони заявило, що Україна не збирається скасовувати навчань і сама вирішуватиме, що їй робити на своїй території.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...