"У 1994 ніхто не міг уявити, що в Європі 21 століття може відбутися анексія території суверенної держави" - Андрій Магера

Сьогодні минає 22 роки з дня підписання сумнозвісного Будапештського меморандуму.

Підписання Будапештського меморандуму. Фото:informator24.blogspot.com

"Скажу річ, на перший погляд, непопулярну. Але нумо мислити розумом, а не емоціями, гаразд? Сьогодні, 5 грудня, річниця підписання відомого Будапештського меморандуму 1994 року." Про це пише на своїй сторінці у Facebook заступник голови ЦВК Андрій Магера, інформують Патріоти України, продовжуючи:

На мою думку, в нас не було іншого виходу як позбутися ядерної зброї. В силу багатьох чинників.

По-перше, бажання стати без'ядерною державою було послідовною політикою української влади, починаючи із Декларації про державний суверенітет України від 16 липня 1990 року.

По-друге, на думку військових експертів (я тут не фахівець), ядерна зброя з території України була націлена на держави НАТО, й запуск ракет контролювався з Москви.

По-третє, була з цього приводу одностайна позиція всіх постійних членів Ради Безпеки ООН.

Якщо хтось вважає, що можна було цього уникнути і кинути виклик світовій спільноті, то краще вивчіть новітню історію Ірану і КНДР.

Питання в іншому. Чи могли бути в тексті підписаного меморандуму закладені більш дієві гарантії нашої незалежності і територіальної цілісності? Можливо, хоча не впевнений.

По-перше, в 1994 році ніхто не міг уявити, що в Європі 21 століття може відбутися анексія території суверенної держави.

По-друге, ніхто нашу країну не захищатиме, крім самих українців.

Сильні і боєздатні Збройні сили України це найкраща гарантія нашої незалежності. Ще Наполеон говорив: "Хто не хоче годувати власну армію, той годуватиме чужу".

Тож кожен із нас, у силу своєї спроможності, повинен допомагати волонтерам зміцнювати наших військових. Не забуваймо, що ми з вами живемо в теплих квартирах і будинках, а вони в несприятливих умовах, у дощ, сніг і холод, бережуть наш мир і спокій.

Повірте, наші Герої варті нашої з вами підтримки! І не лише моральної.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник активно впроваджує нові системи організації та нанесення вогневого ураження в ході ведення бойових дій - Костянтин Машовець

вівторок, 7 травень 2024, 5:58

1. Дані по рівню падінню експорту озброєння та військової техніки (ОВТ) та оборонних послуг з ри-фи... . Джерело