У Держдепі запропонували спецпредставником Волкера, і Трамп його призначив. Це зіграло на руку Україні, - Піонтковський

Політолог наголосив, що найжорсткіша позиція щодо Росії по Україні саме у Курта Волкера, який буквально сприймає Владислава Суркова як військового злочинця.

Курт Волкер у зоні АТО. Ілюстрація:BBC.com

Оскільки спеціальним представником США в Україні було обрано Курта Волкера, то Кремль просто приречений. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в інтерв'ю Апострофу, передають Патріоти України.

За його словами, саме очільник МЗС РФ Сергій Лавров нав'язав президенту США Дональду Трампу ідею призначити спеціального представника США в Україні для врегулювання ситуації на Донбасі.

"Тоді Москва хотіла продати реальне припинення вогню в обмін на зниження санкцій. Але на руку Україні зіграла повна неграмотність Трампа. Він же не розбирається ні в проблемах, ні в людях. Йому вдало запропонували в Держдепартаменті Волкера, який до цього працював директором інституту Маккейна, і Трамп його призначив", – зазначив експерт.

Піонтковський додав, що найжорсткіша позиція щодо Росії по Україні саме у Курта Волкера, який буквально сприймає Владислава Суркова як військового злочинця.

За його словами, під час спільних зустрічей Курт Волкер ні про що з ним не домовлятиметься, його мета – домогтись, щоб Росія вивела свої війська зі сходу України.

"Волкер ні про що з Сурковим, крім капітуляції і виведення військ з Донбасу, домовлятися не збирається. До сьогоднішнього дня заяви Волкера про російську агресію і стан речей на Донбасі навіть більш категоричні, ніж офіційні заяви української влади," – підкреслив політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...