У Гонтаревої порахували фальшиві гроші

В Україні в 2016 році на 1 млн. справжніх банкнот припадало 2,8 штук фальшивих.

Про це заявив Директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко, сказано в повідомленні прес-служби Національного банку України.

Як підкреслив він, сучасна система захисту гривні знаходиться на одному рівні з системами захисту провідних валют світу, тому ситуація з підробленими банкнотами нацвалюти залишається контрольованою. Найчастіше фальшивомонетники підробляли купюри номіналом 50, 100, 200 і 500 гривень.

В НБУ уточнили, що зазвичай фальшиві гривні виготовляють за допомогою струменевих і лазерних принтерів.Також повідомляється, що станом на 1 січня 2017 року у готівковому обігу в Україні знаходиться 341,1 млрд гривень, серед них – банкнот на суму 339 млрд гривень (2,98 млрд купюр) і монет на 2 млрд гривень (12,7 млрд монет). Загальна кількість банкнот на одного українця досягла 70 штук, а монет — 285 штук.


Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...