У Ковельській колонії для неповнолітніх вибухнув скандал (фото)

Журналісти повідомили, що тюремний лікар "накачує" засуджених психотропними ліками.

Ув'язнені виправної колонії. Фото: http://kowel.rayon.in.ua

Зі слів ув’язнених, дізнавшись про приїзд журналістів з Києва, керівництво колонії покращило їм раціон харчування. Знімальна група показала працю засуджених підлітків у холодному виробничому цеху, фальсифікацію працівниками колонії документів, знущання старших «зеків» над молодшими за вказівкою наглядачів. У колонії є свої «активісти», яких називають «буграми». В’язні розповіли журналістам про побиття руками та ногами, демонстративні покарання, а найбільшим «катом» вони називають тюремного лікаря, який вводить їм в тіло сильнодіючий препарат, після якого підліток не може їсти та нормально ходити, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Район.Ковель.

«Цей препарат колеться при збудженні, психоемоційних розладах. Доза колеться, відповідно до показань», – пояснив тюремний лікар старший лейтенант Володимир Улітич. Галопередол – сильнодіючий психотропний препарат. У спеціальних клініках ним заспокоюють буйних хворих.

«Це реальні катування. Цей препарат дійсно впливає на здорову людину. Судини в нього звужуються, починає викручувати руки. Людина стає неадекватною. Це – злочин», – наголошує правозахисник Андрій Діденко.

Тюремний лікар Володимир Улітич заявляє, що йому це дозволяє робити інструкція. Коли ув’язненого «ламає», то його підвішують на дверях карцеру. «Перевиховати такими тоталітарними методами нікого не можна», – стверджує адвокат Іван Лібенман.

Семеро засуджених Ковельської виховної колонії погодилися дати покази. Журналісти викликали прокуратуру та поліцію. Однак, виявилося, що обличчя перевіряльників неповнолітнім ув’язненим давно відомі.

«Скільки разів прокурор приїжджав… Писали заяви і нічого він не зробив», – свідчить про безнадію засуджений Михайло. Під натиском кореспондентів прокуратура, нарешті, побачила свавілля наглядачів. Відкрили два кримінальні провадження за фактом нанесення легких тілесних ушкоджень та зловживання владою. У міністерстві юстиції, якій підпорядковуються всі колонії, теж пообіцяли, що винних покривати не будуть.

Вже у столиці журналісти з’ясували, що неповнолітні засуджені можуть працювати тільки за бажанням і не більше чотирьох годин на добу, отримуючи заробітну плату. На практиці виходить, що у Ковелі в’язні гарують з ранку до ночі, нагадуючи рабів.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....