У Кремлі вирішують головоломку: як "зістрибнути" з драбини ескалації, зберігши відносини з Заходом - Піонтковський

Політолог наголосив, що Росія може відповзти з Донбасу, але тиснучи на Захід, щоб їй залишили Крим.

Андрій Піонтковський. Фото:TopUkr

У Кремлі чудово розуміють, що плани РФ на Донбасі з тріском провалено, це ніяк не сприяє підняттю авторитету Путіна всередині політичної еліти. Тепер, на думку Андрія ПІонтковського, який був змушений покинути межі Росії, в Кремлі вирішують вкрай складну для них головоломку: як "зістрибнути" з драбини ескалації, зберігши відносини з Заходом. Про це російський політолог заявив в інтерв'ю Главкому, інформують Патріоти України.

"Где сейчас "Новороссия" и хваленый всеми "русский мир"? Эти два термина, которые я упомянул, даже считаются запрещенными у российских пропагандистов. Меня спрашивают, мол, когда Москва сдуется? Но, мне кажется, что после своих заявленных планов, попыток их воплощения и на этом фоне резкого обострения отношений с Западом, Москва уже в большей степени сдулась", - заявив політолог.

За його словами, зараз за кордоном проходить багато конференцій, куди з'їжджаються російські політологи. Ці російські групи позиціонують себе як вільні експерти, але в дійсності - це "заслані" Кремлем "козачки".

"Они как бы прощупывают почву для договоренностей с Западом, пытаются спрыгнуть с того, что заварили. То есть в Кремле понимают прекрасно, что рейтинги Путина ниже, чем когда-бы то ни было, что никак не содействует его авторитету среди политических элит. В Москве уверены, что после победы Трампа серия неудач для них закончится.

Хотя, я думаю, что этого не произойдет. Тем боле в свете их позиции о том, что с Донбасса мы уходим, но Крым все так же наш. Они пытаются навязать миру свою позицию, понимая, что Запад никогда не согласится с аннексией Крыма и оккупацией Донбасса", - каже політолог.

Піонтковський вважає, що Україні і далі слід бути обережною, оскільки Захід не зацікавлений у великій конфронтації з РФ і може спокуситися можливістю знайти хоч якийсь консенсус з Москвою.

"Сейчас идут торги относительно этих условий, и результат может быть не выгоден Украине. Украина, к примеру, никогда не согласится с аннексией Крыма. Победителей не будет", - резюмував Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...