З початку 2017 року в Україні чітко сформувалася тенденція до зростання цін на продукти харчування. За місяць яловичина подорожчала на 5%, що пов'язано в першу чергу з низьким рівнем пропозиції. Курятина подорожчала на 1%, а вартість свинини залишилася практично незмінною. Про це повідомляє асоціація "Український клуб аграрного бізнесу".
Через зростання витрат переробних підприємств на 4% зросла ціна на молоко. Зростання цін на інші продукти в першу чергу обумовлені скороченням обсягів пропозиції, як це сталося у випадку з гречкою, а також зростанням витрат підприємств на оплату праці в зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати з 1 січня.
Експерт аграрних ринків УКАБ Євген Дворник уточнив, що в лютому продовжать рости ціни на овочі та фрукти, що пов'язано з сезонним чинником. Також підросте в ціні м'ясо та ряд інших продуктів харчування.
"Зараз спостерігається зростання закупівельних цін на живу худобу, що пов'язано з низьким рівнем пропозиції биків і корів високої вгодованості, наявністю експортних контрактів і зміною системи оподаткування, що має найбільший вплив на виробників продукції тваринництва. Тому в лютому очікується зростання цін на м'ясо в межах 5 -7%. На решті продукції можливе незначне коливання цін в межах 2-3% ", - пояснив експерт.
"Ніщо інше не могло би так швидко та без торгу об’єднати “Слуг”, ОПЗЖ і БЮТ, як розуміння того, хто є спільним ворогом. НАБУ та САП.". Історія з НАБУ – це про українськи граблі. Граблі, на яких українськи еліти танцюють, наспівуючи пісню про європейськ...
«Сьогодні, коли ні громадянське суспільство, ні медіа більше не відчувають чіткої підтримки США, бо команді Дональда Трампа абсолютно байдуже до цінностей, які раніше були наріжними, українська влада нарешті дозволила собі бути собою. І всі ці люди про...