У Німеччині є унікальний музей, експонатам якого не можна вірити в жодному разі

Музей Брехні - так називають експозіцию, в якій нема жодного оригіналу.


Фото: vokrugsveta.ua

Поки всі музеї світу прагнуть накопичити якомога більше унікальних оригінальних експонатів, німецький музей відзначається прямо протилежним, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Переступаючи поріг музею, ви одразу потрапляєте у атмосферу фальшу та розіграшу. Відвідувачам пропонують посмакувати тортом з пластику та магічним зіллям - прозаічним чаєм.

Засновник музею Райнхард Цабка зізнається, що деякі речі йому подарувала Емма фон Ґоґенбюсс, чиїм прадідом був славетний барон Мюнхаузен. Правда це чи ні - вирішують самі відвідувачі. На вході всім повідомляють гасло музею "Не вір очам своїм". Саме воно є ключем до розуміння всього, що можна побачити тут.

А подивитись є на що - справжній килим-літак, відрізане вухо Ван Ґоґа, радіо з затонулого "Титаніка", накладні вуса Гітлера, мітла відьми, літачок майбутнього канцлера Німеччини та швабра батька Йосипа Сталіна. Також тут є мумія єпископа Гавельського у образі кота.

Навіть древній замок, в якому розташований музей, теж фейк - будівля з'явилась не дуже давно. У музеї 10 залів, кожен з яких заповнений неймовірними експонатами. Як каже засновник музею, художник та дисидент, межа між реальністю та вигадкою часто мінлива, тим більше, коли мова йде про мистецтво. Саме це спонукало його на створення незвичайної експозиції.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...