У Польщі і далі буде рости підтримка політиками вкрай радикальних рухів, - експерт

Громадяни України, які перебувають у Польщі, не будуть себе відчувати в безпеці.

Польща. Фото: Vladey Blog

Після акцій, що відбулися в Польщі, влаштованих організаціями праворадикального спрямування, можна говорити про існування в цій країні «громадського запиту» на такі акції. Таку думку в своїй статті для «Апострофа» озвучив Анатолій Октисюк, який є старшим аналітиком МЦІ, повідомляють Патріоти України.

«У Польщі і далі буде рости підтримка політиками вкрай радикальних рухів. На сьогоднішній день радикали цієї країни підтримали усунення з простору цієї країни інших націй, включаючи українців, які, згідно з їх переконанням, забирають у місцевого населення заробітну плату і робоче місце. Як би там не було, подібна ситуація здатна привести до того, що громадяни України, які перебувають у Польщі, не будуть себе відчувати в безпеці», - впевнений Октисюк.

Крім того, він додав: «На сьогоднішній день в Польщі представники ультраправих націоналістичних рухів маргіналізовані, але це не означає неможливості їх трансформації, як і в Україні. Адже на початку українських націоналістів, які провели ходи зі смолоскипами, всі відмовилися сприймати як небезпеку, але після 2012 і 2014 років в ситуації відбулися зміни».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....