У Полтаві саджали на палю, в Одесі - смажили в печі: Якими були улюблені методи катування кожного з провінційних відділів НК

Комісія генерала Денікіна, яка розслідувала матеріали щодо червоного терору тільки за 1918-1919 роки, прийшла до жахливої цифри - 1 766 118 знищених більшовицькими катами громадян

Співробітники харківської Надзвичайної комісії, яка загалом нараховувала майже 1 500 агентів. Фото: соцмережі

Ось що згадував академік АН СРСР, Герой Соціалістичної Праці, тричі лауреат Держ-премії СРСР Анатолій Дородніцин про часи червоного терору: «Наше село знаходилось неподалік від Києва, і до нас доходили чутки про те, що витворяла київська Надзвичайна комісія ... Навіть дітей у селі лякали ім’ям місцевого «чекіста» Блув-штейна. Коли Київ і наше село зайняли денікінці, батько відправився в Київ роздобути ліків для лікарні. Завали трупів — жертв «чекістів» — ще не були розібрані, і батько бачив їх на власні очі. Трупи з вирваними нігтями, зі здертою шкірою на місці погонів і лампасів, трупи, роздавлені під пресом. Але наймоторошніша картина, яку він бачив, це були 15 трупів із черепами, пробитими якимось тупим знаряддям, порожніми усередині. Служаки розповіли йому, у чому полягало катування. Одному пробивали голову, а наступного змушували з’їсти мозок. Потім пробивали голову цьому наступному, і з’їсти його мозок примушували чергового...». Про це пише блогер Gala Piskunosskі, повідомляють Патріоти України з посиланням на LiveJournal, продовжуючи:

Павло Мілюков, міністр закордонних справ Росії після Лютневої революції 1917 року, посол Росії в Парижі (1917 р.), так описує садизм комісарів і Надзвичайної комісії того періоду у своїй книзі «Росія на переломі»: «Звільнені від будь-яких юридичних норм, слідчі вишукували способи одержати зізнання усілякими засобами катування, а кати влаштували зі страти своєрідний спорт сп’янілих від вина і кокаїну людей, які нерідко закінчували свою кар’єру в божевільні. У кожного провінційного відділу Надзвичайної комісії були свої улюблені способи катування.

У Харкові скальпували череп і знімали з кистей рук «рукавички». У Воронежі саджали голими в бочки, утикані цвяхами, і катали їх, випалювали на чолі п’ятикутну зірку, а священикам одягали вінок із колючого дроту. У Царицині й Камишині пиляли кістки пилкою. У Полтаві й Кременчуці саджали на палю. У Полтаві були посаджені на палю 18 ченців і спалені повсталі селяни. У Катеринославі розпинали й добивали камінням. В Одесі офіцерів смажили в печі й розривали лебідками навпіл. У Києві клали в труну із трупом, що розкладається, ховали заживо, потім через півгодини відкопували.

Комісія генерала Денікіна, яка розслідувала матеріали щодо червоного терору тільки за 1918—1919 роки, прийшла до жахливої цифри — 1 766 118 знищених більшовицькими катами громадян Росії, та й то тільки там, де Денікін міг це визначити.

Цифра ця, за повідомленням, надрукованим у «Таймс» у березні 1922 року, склалася з наступних пунктів:

— 28 єпископів і 1 215 священиків,

— 6 775 професорів, учителів і 8 800 лікарів;

— 54 650 офіцерів і 260 000 солдатів;

— 10 500 поліцейських офіцерів, 48 500 агентів поліції;

— 12 950 поміщиків і 355 250 представників інтелігенції;

— 193 350 робітників і 815 000 селян».

А. Виноградов у своїй статті «Бійня», опублікованій у журналі «Молода гвардія» (№11,1999 р., стор.136—143), наводить цілу низку фактів про злодіяння більшовиків і «чекістів» у Києві й в Україні. Велику роль у зміцненні влади більшовиків в Україні й особливо на Київщині зіграли частини «інтернаціоналістів» (угорців, китайців, румунів та ін.).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...