У Порошенка є ще план "Г": призначення Яресько прем'єром - ще не остаточний варіант

Одним з варіантів, які розглядає президент, є призначення на багатостраждальну посаду прем'єра нинішнього спікера парламенту.

Ілюстрація:nbnews.com.ua

Крім того, що прем'єр-міністром на зміну Арсенію Яценюку може прийти міністр фінансів Наталія Яресько, в Адміністрації президента розглядається варіант з призначенням на цю посаду спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана. Про це на своїй сторінці в Facebook пише журналіст Мілан Лєліч, інформують Патріоти України.

"Призначення Яресько - тільки один з можливих варіантів. Головна проблема - під неї поки немає голосів в Раді. Крім того, багато учасників процесу вважають її занадто конфліктною і недоговороздатною. В середу Яценюк нібито був готовий поступитися їй кріслом, але до ранку п'ятниці ситуація змінилася.

На переговорах в АП з вечора четверга до глибокої ночі п'ятниці еліта країни ходила по колу. Порошенко доводив, що Яценюк в кріслі прем'єра все одно не всидить, і навіть говорив це прем'єру прямим текстом, але Яценюк давав зрозуміти, що без нього пасьянс не складеться. І так вісім годин поспіль", - зазначає журналіст.

За його словами, "Яценюку дали час до середи - зібрати під себе діючу коаліцію з урахуванням кадрових інтересів всіх сторін. Самий робочий варіант - залучити Ляшка, але той дуже хоче бути спікером, і це взагалі не жарт".

"Інакше може бути задіяний привезений Гройсманом з Брюсселя план" Г ": він йде на прем'єра, Яценюк залишається десь типу на перших ролях, НФ в коаліції, Ляшко перший віце-прем'єр. Але дуже багато незадоволених, в першу чергу, сам Яценюк, тому план залишається в теорії.

Тим часом, Юля щосили готується до виборів. Недавно скликала до себе старих друзів, ще з помаранчевих часів, Буряків, наприклад. І запропонувала перегорнути сторінку, забувши старі образи. Почувається впевнено, вже мало не посади у виконавчій владі роздає", - стверджує Лєліч.

У той же час журналіст звертає увагу, що Порошенко теж не проти виборів, "а цілком навіть за".

"Йому потрібен зовсім слухняний прем'єр, Яресько на цю роль не підходить, і навіть Гройсман на 100% не відповідає. Ідеальний кандидат - Клімкін. Головну перешкоду виборів, позицію Заходу, АП думає усунути так: довести, що з Яценюком наш віз нікуди не їде, а якщо він не хоче злазити з місця фірмана, значить, залишаються тільки вибори.

У колоні гаранта підуть БПП, розрахунок на 15% за списком, антикорупціонери Саакашвілі (як вийде) і "Наш Край", який різко активізує присутність в інформпросторі (розрахунок на 7-8%)", - підсумував журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...