У Путіна дуже важка ситуація, Україну він втратив, а Крим став гирею на шиї, - російський політолог

На думку політолога, Росія знаходиться в ізоляції і не має ніяких ресурсів впливу на інші країни, однак головною метою РФ залишається дестабілізація України будь-якими засобами.

Путін зазнав очевидної геополітичної поразки. Ілюстрація:http://inosmi.ru/Президент Росії Володимир Путін зазнав очевидної геополітичної поразки, оскільки не зміг розколоти Європу. Про це написав російський політолог і публіцист Дмитро Орєшкін в статті для Апострофа, передають Патріоти України.

"Путінська Росія себе оточила кільцем недоброзичливців, адже її всі бояться і вважають джерелом дестабілізації. Вийшло вже суцільне кільце - Балтія, Польща, Україна, Білорусь вже починає вести себе амбівалентно, двояко. І тільки один пан Ігор Додон з Молдови присутній на параді поруч з Путіним. Такого давно не було. Залишилося тільки Кім Чен Ина запрошувати на ходу", - підкреслив він.

На думку політолога, Росія знаходиться в ізоляції і не має ніяких ресурсів впливу на інші країни.

"Росія перетворюється на другорозрядну країну з уже послабленими позиціями навіть на території колишнього Радянського Союзу, яку прийнято вважати її зоною впливу. Путін програє у своїй власній грі про поділ світу на зони впливу. Його сфера впливу звужується, він не може продемонструвати комплексні успіхи в розвитку підконтрольних територій - того ж Придністров'я або "ДНР/ЛНР". Залишається тільки пропаганда, яка працює всередині", - розповів він.

Орєшкін відзначив, що на зовнішньому ринку російська пропаганда вже не працює і зустрічається з розумінням і роздратуванням.

"Якщо в Радянському Союзі були ліві інтелектуали, які вірили в те, що це якась нова модель, яка несе порятунок людству, то зараз більшість мислить зовсім по-іншому. Ніякої моделі тут немає, а спроба затвердити своє домінування, причому не з допомогою м'якої сили, а за допомогою жорсткої - військового контролю", - пояснив він.

Публіцист додав, що головною метою Росії залишається дестабілізація України будь-якими засобами.

"Але при цьому ресурс - обмежений, грошей не вистачає навіть на соціальні програми всередині країни, це зараз все гостріше відчувається. Так що у Путіна дуже важка ситуація, вона буде тільки посилюватися. Йому потрібно перед виборами демонструвати якісь перемоги, а на якому полі?

У Сирії перемога є сумнівною, в Україні - очевидна поразка. Україну Путін втратив, прихопив, правда, Крим, але це скоріше гиря на шиї. Все більше людей починають відчувати нерозуміння: а що такого ми отримали разом з Кримом?

Ось ці питання російські люди поки женуть від себе і намагаються не замислюватися, але з кожним місяцем, у міру зростання цін і зниження доходів, ці питання будуть звучати все більш актуальними", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...