"У разі перемоги Клінтон почне термін у Білому домі з дуже серйозною особистою образою на Путіна", - The New York Times

Президент РФ, у свою чергу, вже давно приховує злобу на неї через заяви у 2011 році, коли вона поставила під сумнів легітимність російських парламентських виборів.

Володимир Путін може стати особистим ворогом Хіларі Клінтон. Фото: Lenta.ru.

У разі, якщо кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон переможе на виборах президента у США, у глави Росії Володимира Путіна з'явиться новий небезпечний ворог. Про це повідомляє The New York Times, передають Патріоти України.

Під час останнього раунду дебатів кандидатів у президенти США у середу ввечері Хілларі Клінтон ясно дала зрозуміти, що якщо вона переможе Дональда Трампа на виборах у наступному місяці, то її перебування у Білому домі розпочнеться найбільш напруженими відносинами із Росією, ніж при будь-якому іншому президенті за більше, ніж три десятиліття, і з глибинною, особистої неприязні до лідера РФ Володимира Путіна.

"Ми не чули подібного "ви-не-можете-довіряти-цим-людям" тону, з часів Рональда Рейгана, - сказав Стівен Сестанович, який працював у Державному департаменті президента Білла Клінтона і є автором книги "Максималіст: Америка у світі від Трумена до Обами". - Але навіть тоді це було більше системною критикою Радянського Союзу. Наразі вона спрямована на самого Путіна".

Повністю змінивши політичні ролі, Клінтон, кандидат від демократів, під час дебатів із Дональдом Трампом представила Путіна новим заклятим ворогом Америки, чиї люди зламали сервер головного офісу її штабу в Брукліні. Крім того, за її словами, глава Кремля бомбить мирних жителів у Сирії і ставить під загрозу Україну і союзників НАТО в Європі. Для жінки, яка надала велику червону кнопку з написом "перезавантаження" своєму російському колезі у березні 2009 року (тоді виникла проблема із перекладом на російську мову, і на кнопці було написано "перенавантаження", мається на увазі спроба Барака Обами, держсекретарем при якому була Клінтон, провести "перезавантаження" відносин із РФ, - ред.), зміна у тоні була більш вражаюча, ніж будь-коли.

Вона і адміністрація Обами, наполягають на тому, що були на правильному шляху, поки Путін не вирішив, що він отримає більше вигоди від відродження напруженості часів холодної війни, ніж від чверть століття зусиль по інтеграції Росії із Заходом. Зараз велика частина зовнішньополітичної еліти Демократичної партії налаштована настільки ж войовничо, як і Клінтон у питанні Росії, і такий настрій напевно триватиме довше, ніж передвиборча кампанія.

Таємно деякі із давніх радників Клінтон вже думають про те, який комплекс санкцій, дипломатичної ізоляції і міжнародного засудження вони можуть створити, якщо прийдуть до влади, щоб вирішити ситуацію з Путіним і його економічно крихкою державою. Це може бути оновлений варіант стратегії "стримування", яку Джордж Кеннан сформулював для президента Гаррі Трумена у 1947 році.

Не менш дивним стало зміна лінії поведінки Республіканської партії. Всього чотири роки тому саме республіканський кандидат у президенти Мітт Ромні попереджав про небезпеку реваншистської Росії, а президент Обама пожартував: "1980-ті роки телефонували і просили повернути їхню зовнішню політику", зазначивши, що "холодна війна закінчилася 20 років тому". Велика частина Республіканської партії все ще не довіряє Росії, але не її прапороносець зараз - Дональд Трамп.

Обама розглядає заходи у відповідь на кібератаки Росії, які, на думку низки високопоставлених посадових осіб, можуть включати атаки на Росію зсередини, які викриють корупцію серед керівництва і скомпрометують Путіна. Поки що незрозуміло, чи вибере Обама цей шлях, навіть після того, як віце-президент Джо Байден виступив із погрозою минулих вихідних, що Путін може стати жертвою своїх же методів. Але абсолютно очевидно, що у разі перемоги Клінтон почне термін у Білому домі з дуже серйозною особистою образою на Путіна. Він, у свою чергу, вже давно приховує злобу на неї через заяви у 2011 році, коли вона поставила під сумнів легітимність російських парламентських виборів.

Сестанович попередив, що Клінтон і адміністрація Обами, можливо, бачать пряму участь Путіна у занадто багатьох подіях. Він поставив під сумнів те, що директор національної розвідки Джеймс Клеппер-молодший може знати напевно, що кремлівське керівництво стояло за зломом серверів Національного комітету Демократичної партії і електронної пошти Подести і Коліна Пауелла, одного із попередників Клінтон на посаді держсекретаря.

Сполучені Штати не надали жодних доказів, тому незрозуміло чи висновок грунтується на гіпотезі про операції Кремля, на впровадження у російські мережі, даних від шпигунів або комунікаційному перехопленні. Але ясно, сказав Сестанович, що Путін використовує цей момент зміни керівництва, щоб домогтися більш вигідного положення, користуючись методами інформаційної війни на американській землі, залякуючи Україну і запускаючи великі військові навчання на кордоні з Норвегією. Тож не дивно, що деяких "лівосторонніх" демократів це трохи нервує.

"Це мачня - називати Трампа російським агентом; і в основному це робить Клінтон, - сказав влітку в інтерв'ю CNN Стівен Коен, почесний професор Нью-Йоркського університету і Прінстона. - І це дійсно потрібно припинити".

Насправді, більшість у Демократичній партії витратили десятиліття на те, щоб зробити Москву ближче до Заходу, починаючи з тих часів, коли президент Білл Клінтон вперше зустрівся із Борисом Єльциним, тоді президентом Росії, і почав процес розширення "Великої сімки" до "Великої вісімки "(звідки Росію вигнали після анексії Криму, - ред.). Вони також почали тривалий процес залучення Росії до Світової організації торгівлі, намагаючись впровадити у країну створені Заходом правила.

Ядерні арсенали з обох сторін скоротилися більш ніж на 80 відсотків - до 1550 розгорнутих боєголовок на кожній стороні, згідно із новим договором СНО, переговори щодо якого Обама провів у перший рік свого перебування на посаді. Договір залишається у силі. Але є заперечення з приводу нової зброї, і Путін зупинив основну програму утилізації військових запасів плутонію у цьому місяці, наголосивши на погіршенні відносин зі Сполученими Штатами. Однак Трамп говорить, що він може все змінити за допомогою хороших переговорів, якщо стане президентом. "Я вважаю, що я міг би зустрітися з Путіним, зустрітися з Росією ще до вступу на посаду, - сказав він в інтерв'ю Майклу Саваджу на цьому тижні. - Я думаю, що це було б чудово".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...