У Росії радикально змінюється ставлення до ідеології «Кримнаш», - Боровой

У Росії, а особливо у Москві, через економічну кризу відбувається різка зміна настроїв населення.

Кримчани та росіяни вже не дуже радіють. Фото: nnm.me.

Всередині Росії спостерігається швидка та радикальна зміна ставлення до президента країни Володимира Путіна та до ідеології «Кримнаш». Пов'язано це зі зміною економічного становища у державі, зокрема з обвалом рубля та нафтових цін. Про це у інтерв'ю одному з українських видань розповів російський опозиційний політик Костянтин Боровой. Новину передають Патріоти України..

Коментуючи останні тренди у російській економіці, Боровой зазначив, що у Росії, а особливо у Москві, відбувається різка зміна настроїв населення, «йде дуже швидка і радикальна зміна ставлення до Путіна, до ось цієї "Кримнаш"-ідеології». За його словами, зараз рейтинг Путіна зазнає катастрофічного падіння і найближчим часом навряд чи відбудеться якісна зміна ставлення росіян до своєї влади.

«Вони (влада РФ – ред.) це відчувають, бачать, роблять такі серйозні зусилля, як шантаж суспільства за допомогою Кадирова, наприклад», - вважає Боровий. Пояснює політик такі трансформації не західними санкціями проти Росії, а зміною економічного становища. Він зазначив, що санкції несуть більш моральний та психологічний характер і стосуються лише дуже обмеженої кількості персоналій та суб’єктів економічної діяльності. І вони не мають значної ваги у долі проблем російської економіки.

Разом з цим, як зазначив політик, середовище, яке створює санкції, саме по собі здійснює серйозний вплив. «При нинішніх цінах на нафту, якби конкурентне середовище було збережене, все було б значно простіше і м'якше. При наявності тільки державних монополій, неефективних спочатку, ситуація погіршується на порядок сильніше», - вважає він.

Чи довго протримається Росія в таких умовах на плаву залежить від обраною нею стратегії. Найбільш реальною, як вважає багато експертів, є імітація ліберальних ринкових перетворень. Однак при цьому залишається інша проблема - політична, без вирішення якої нічого не можна буде змінити. Це окупація території чужої держави.

«Це проблема серйозного ускладнення відносин Росії з усім світом. Ніяка схема або програма, наскільки б радикальною вона не була, нереалізована доти, поки не почнуть вирішуватися політичні питання», - підсумував Боровой.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...