У центрі протистояння між РФ та Заходом стоять українська та грузинська кризи, які його лише посилюють, - екс-єврочиновник

У той же час Путін плекає лише одну мету – перемогти на виборах у 2018 році, аби зацементувати свою владу в Росії.

Путін прагне зацементувати свою владу в РФ. Ілюстрація:ТСНВідносини Росії та Заходу навряд чи найближчим часом нормалізуються, адже розбіжності між ними величезні і є наслідком принципів європейської безпеки. Про це у своїй статті для The Guardian пише колишній посол Євросоюзу у Росії Вігаудас Ушацкас, який нещодавно подав у відставку, інформують Патріоти України.

Дипломат вважає, що у самомому центрі протистояння між Росією та Заходом перебувають українська та грузинська кризи, які його лише посилюють, а Володимир Путін наразі плекає лише одну мету – перемогти на виборах у 2018 році, аби зацементувати свою владу в Росії.

"Сьогодні весь апарат Кремля прагне одного: забезпечити гладкі президентські вибори в 2018 році, які продовжать владу президента Володимира Путіна. Цілком ймовірно, що протягом його наступного шестирічного президентського терміну нинішнє протистояння світоглядів між Москвою і Заходом продовжиться, а в серці цього протистояння – фундаментальні розбіжності щодо майбутнього України і Грузії та їхнього права вибирати для себе альянси", – зазначив екс-посол.

Якщо росіяни все ж вирішать піти європейським шляхом, то ЄС варто дуже чітко дати зрозуміти, що дорога до нього лежить через Київ і починається з поваги до того, що Україна обрала Європу, а також прихильності до європейського оборонного порядку, стверджує Ушацкас.

"Шлях до неї (Європи – ред.) не може лежати через "керовану" демократію в самій Росії," – констатував литовський політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Досить сприймати цю ситуацію емоційно": Генерал спрогнозував, на скільки ЗСУ вистачить допомоги від США

неділя, 5 травень 2024, 18:40

Допомоги від Сполучених Штатів Америки вистачить лише для того, щоб стабілізувати ситуацію на фронті. Цих засобів недостатньо, щоб ЗСУ опинилися на піку своїх можливостей. Про це заявив ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал-лейтенант ...

Зведення на фронті станом на 4 травня 2024 року - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 18:01

▶️ Біломосковський Сіверський та Білгородський відтинки — тривають обстріли нашого прикордоння.