У Тимошенко наносять удар у відповідь: "Коли Турчинов дав добро на операцію по Криму, Тенюх здувся", - Сенченко

За словами екс-нардепа, на момент анексії півострова Тенюх мав дуже великі повноваження для прийняття рішення про оборону Криму і він мав більшу інформацією, ніж хтось інший з присутніх на засіданні РНБО.

ІгорТенюх. Фото:ВаріантиЕкс-народний депутат від Криму Андрій Сенченко прокоментував заяву адвоката Віктора Януковича Віталія Сердюка про те, що колишній в.о. міністра оборони Ігор Тенюх під час допиту розповів, що в 2014 році на засіданні РНБО рішення про виведення українських військ з Криму без опору було прийнято з ініціативи Сергія Пашинського і Степана Полторака. Про це він розповів InfoResist, зазначають Патріоти України.

"Нісенітниця собача. По-перше, те, що наполегливо намагається видати на засіданні РНБО, таким не було. Склад РНБО регламентується указом президента. Це було в залі Верховної Ради, там є такий зал нарад. Вхід практично був якщо не вільний, то майже вільний. Тобто туди набилася купа депутатів, політиків, які не є депутатами. Тобто це було просто широке коло людей, які мають доступ до Верховної Ради. І обговорювалася ситуація. Те, що потім це оформили протоколом РНБО, то це питання до тих, хто оформляв. Тобто це не засідання РНБО", - сказав колишній нардеп від Криму.

Засідання РНБО - це чіткий абсолютно перелік людей, наділених обов'язками і відповідальністю приймати рішення, додав Сенченко.

"Тому на такій нараді могли звучати різні думки, тому що різний рівень інформованості. Кожен член РНБО, коли він приймає рішення, він повинен бути забезпечений максимально доступним об'ємом інформації на той момент часу, який йому надає Міністерство оборони, спецслужби тощо. Нічого цього не озвучувалося, нічого цього не лунало. Це я можу сказати абсолютно точно. Тому, кожен висловлювався виходячи з того обсягу інформації, яким він володів. Більшою мірою це були так би мовити неформальні джерела. Хтось комусь щось розповів, подзвонив і т.д", - вважає екс-нардеп.

За словами Сенченка, якщо говорити про Тенюха, то, на відміну від, умовно кажучи, Пашинського, який був тоді в.о. глави Адміністрації президента, це не його функції приймати такого роду рішення, а висловлюватися на заході, на якому зібралося велике коло людей, можуть. На відміну від Тенюха, який на той момент часу вже був якоюсь владою наділений".

"Я просто добре пам'ятаю вистрибування Тенюха, я був там на одній такій розмові в кабінеті Турчинова, коли Тенюх сказав "ось, давайте ми тут зробимо те, зробимо се, виведемо сюди війська". Турчинов сказав - добре давайте, але якими силами? Тенюх "здувся" .... Тобто проквакати можна про що завгодно. І проблема, на превеликий жаль, я дивився, читав роздруківки багатьох свідків, на превеликий жаль, велика частина людей серед тих, хто давали свідчення, в більшій мірі були стурбовані власним іміджем. Не доказами злочинів Януковича, а власним іміджем і власною безпекою. Бо частині з цих людей можна висунути претензії. Саме до тих людей, які на той момент часу володіли владою" - вважає він.

Як підкреслив екс-нардеп, Тенюх, в даному випадку, мав дуже великі повноваження для прийняття рішення про оборону Криму і він мав більшу інформацією, ніж хтось інший там з присутніх.

«Можливо ще так сказати Наливайченко в якійсь мірі. Але, в першу чергу, Тенюх. Природно він повинен був пропонувати не просто якісь ідеї, а рішення, їх реалізацію, і засоби для реалізації цих рішень. А тикати пальцем в депутатів або лідерів політичних партій, у яких немає військової розвідки, у яких немає командирів на місці різної якості, і зрадників і нормальних, але за сумою інформації можна зробити якісь висновки. Так ось у нього це було, а в інших цього не було. Тому я вважаю, що в даному випадку Тенюх свою дупу рятує. І робить це непристойним способом. Тим самим «підкидаючи дров» цим, з дозволу сказати, адвокатам Януковича, які, по суті, перетворилися на пропагандистську команду Кремля, яка використовує абсолютно безпардонно трибуну Оболонського суду для того, щоб промивати мізки українським людям", - резюмує він.

Як повідомлялося раніше,екс-міністр оборони Ігор Тенюх під час допиту на суді заявив, що у 2014 році виступив за силовий захист Криму, проте його ініціативу не підтримали.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...