Учені стверджують, що миття рук має благотворний вплив на мозок

Правда, учені поки не знають, як довго зберігається стимулює мозок ефект від миття рук. Вони відзначають, що необхідні подальші дослідження.

Фото: infokava.comПроцедура з очищення рук може стати своєрідною «зарядкою для мозку», про що повідомили фахівці з Університету Торонто. Ці дослідники встановили, що миття рук допомагає звільнитися від нав'язливих думок і налаштуватися на щось нове, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Ймовірно, що миття рук або очищення їх вологими серветками певним чином стимулює кровопостачання, - це в результаті звільняє мозок від старих ідей і націлює його на вирішення нових завдань. Таку концепцію канадські дослідники висунули, провівши чотири експерименту.

Учасники дослідів за завданням вчених мали впоратися з тестами, які змушували їх фокусуватися на концертних цілях. У якийсь момент деяким волонтерам роздали вологі серветки для витирання рук, а деяким – ні, після чого людям запропонували нові завдання. Вчені помітили, що учасники, які користувалися вологими серветками, швидше переключалися на їх рішення і краще виконували їх.

За словами фахівців, здатність швидко перебудовуватися на нові цілі допомагає людям краще проявляти себе на роботі і ефективніше справлятися з рішенням різних проблем у повсякденному житті. Багато «застряють» на чомусь одному і не бачать інших перспектив. Миття рук, можливо, є простим способом впоратися з такою проблемою.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...