Удар по КНДР: В ООН підтримали найсуворіші санкції століття проти режиму Кім Чен Ина

​Рада Безпеки ООН одноголосно проголосувала Резолюцію 2375 за посилення санкцій проти Північної Кореї через запусків Пхеньяном балістичних ракет і їх ядерної програми.

Нові обмежувальні заходи передбачають заборону на закупівлю текстилю з КНДР, а також заборону на поставки в країну газових конденсатів, передають Патріоти України.

Текстильна промисловість потрапила під санкції ООН вперше. Цей захід, за словами постпреда США при ООН Ніккі Хейлі, позбавить Пхеньян доходу в 800 мільйонів доларів.

Крім того, Радбез ООН ввів обмеження на експорт до Північної Кореї продуктів нафтопереробки: до 500 тис. барелів на період з 1 жовтня по 31 грудня 2017 року і до 2 млн барелів протягом 2018 року і наступних років. Визначається також ліміт на поставки КНДР сирої нафти - її обсяги не повинні перевищувати показники за минулі 12 місяців.

З моменту прийняття документа всім державам забороняється видавати дозволи на роботу громадянам КНДР. Працюючі за кордоном громадяни КНДР, за оцінкою США, щорічно приносять Пхеньяну понад 500 мільйонів доларів.

При цьому США послабили початковий проект резолюції, щоб отримати підтримку з боку Китаю і Росії. Спочатку США підготували набір більш жорстких заходів, аж до повного нафтового ембарго і санкцій стосовно лідера КНДР Кім Чен Ина.

Це вже дев'ята резолюція з санкціями, яку одноголосно приймає Радбез ООН з 2006 року через ядерну програму КНДР. У США порахували, що з урахуванням всіх обмежень, введених попередніми резолюціями РБ ООН, тепер КНДР втратить більше 90% доходів від продажу сировини та інших товарів.

За словами постпреда Великобританії при ООН Меттью Райкрофта, з прийняттям цієї резолюції Рада безпеки ввела «найсуворіший режим санкцій, встановлений ООН в XXI столітті».

Нагадаємо, 3 вересня КНДР провела шості ядерні випробування і презентувала водневу бомбу для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Трамп заявив, що США готові застосувати проти Північної Кореї навіть ядерну зброю.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...