Україна на правильному шляху: Портніков пояснив, чому Київ не повинен припиняти блокаду Донбасу

Росія з усіх сил бореться за зняття санкцій, намагаючись домогтися відновлення українських виплат в окуповані райони, тому що в іншому випадку платити доводиться самим росіянам.

Ілюстрація:http://espreso.tv/

Заява російського спеціального представника на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про те, що тільки припинення "блокади Донбасу" дозволить говорити про нормалізацію ситуації в окупованому регіоні, дозволяє зробити висновок, чого насправді хоче Москва. Про це пише журналіст Віталій Портніков у блозі на сайті Еспресо TV, інформують Патріоти України.

Її мета - щоб ми утримували і окупантів, і населення, яке перебуває під їхнім контролем. Щоб влада у "народних республіках" належала бандитам, яких відбиратимуть Сурков і Гризлов - а гроші йшли з українського бюджету. Щоб вони нас убивали, а ми з ними торгували. Ось чого хоче Путін.

Це - не символічна мета. Грошей у російського правителя вже не так багато. Скоро вже буде не вистачати на власні регіони. Зрозуміло, що росіяни звикли до бідності і не будут нарікати, коли у них значно погіршиться рівень життя.

Але у влади є "больові точки" - Москва і Петербург. Населення обох столиць має жити комфортно навіть на тлі загальної бідності - це запорука стабільності і процвітання будь-якої російської влади - від царської і більшовицької до путінської.

Але у історії Росії вже були ситуації, коли грошей на столиці не вистачало - і тоді режими валилися. Це саме те, чого Путін хоче не допустити. І зараз для нього кожна копійка є важливою.

Тому російська дипломатія зосередилася саме на вирішенні фінансових проблем режиму. Вона бореться за зняття санкцій - тому що в Росії розуміють, що їхнє продовження призведе до дефолту державних компаній.

Вона намагається домогтися відновлення українських виплат в окуповані райони - тому що в іншому випадку платити доводиться самим росіянам.

Якщо Гризлов говорить, що тільки кінець "блокади" нормалізує ситуацію на Донбасі, значить, Україна знаходиться на правильному шляху.

Тільки справжня реінтеграція регіону - без окупантів і найманців, під українським прапором - може бути вирішенням проблеми. А до цього рішення Путін повинен витрачати на Донбас гроші, яких у нього вже немає.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Залишили без інтернету та зв’язку: Фахівці ГУР Міноборони здійснюють масштабну кібератаку на Татарстан, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:44

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України у п’ятницю, 3 травня, здійснюють масштабну кібератаку на інтернет-провайдерів та операторів мобільного зв’язку в Татарстані. Про це NV повідомили джерела у спецслужбах, передають Патріоти України...

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...