Україна не готова до повноцінної конкуренції з європейськими компаніями: Боровик розказав, про що мовчить Яценюк

​Радник очільника Одеської області заявив, що уряд Яценюка втратив два роки, так і не провівши реструктуризації економіки, щоб створити конкурентне середовище з ЄС.

Саша Боровик. Фото:www.shatilin.com

Радник голови Одещини Міхеїла Саакашвілі Саша Боровик на своїй сторінці в Facebook нагадав, що сьогодні набула чинності угода про зону вільної торгівлі України з ЄС. При цьому він зазначив, що уряд прем'єр-міністра Арсенія Яценюка погано до цього підготувався, інформують Патріоти України.

Боровик розповів, що зазвичай подібні угоди передбачають повне зняття митних зборів, але для України вводиться пільговий режим, що дозволяє їй за сім років поетапно зняти митні бар'єри, у той час як ЄС більшість обмежень вже зняв.

"Сьогодні Україна повинна почати зниження тарифів для низки європейських товарів. Це може бути гарною новиною для українських споживачів і імпортерів з країн ЄС - якщо тільки останні не зіткнуться з тотальною корупцією, яка накрутить їх ціни на українському ринку, і зробить їх інвестиції в місцеве виробництво ризикованими, а саме виробництво в Україні надто витратним", - підкреслив він.

Радник Саакашвілі додав, що зона вільної торгівлі поставить нові виклики перед українськими виробниками, підвищивши конкуренцію і збільшивши їх витрати на імплементацію нових норм і стандартів.

"При всьому позитивному пов'язаним із зоною торгівлі, є кілька негативних або навіть огидних нюансів. Україна не готова до глибокої та повноцінної конкуренції з європейськими компаніями насамперед у самій Європі, і в Україні.

Уряд Яценюка втратив два роки, не провівши реструктуризації економіки, щоб створити конкурентне середовище і виробництво, в якому домінує виробництво товарів з високою доданою вартістю ", - вважає Боровик.

Він зазначив, що основу української економіки становлять державні та олігархічні підприємства. не готові до конкуренції або приватизації.

"Тотальна корупція і кумівство як у політиці, так і в економіці ускладнить прилив інвестицій і виробництва в країні - тому якщо договір буде імплементуватися швидко, будуть погіршуватися умови життя людей, які будуть втрачати робочі місця швидше, ніж будуть створюватися нові.

Альтернативою для уряду буде гальмування повної імплементації договору та економічних реформ, як це вже робилося 25 років, що, у свою чергу, з кожним роком робить країну все менш конкурентоспроможною", - підкреслив радник Саакашвілі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Уже наступного тижня відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", - Євген Магда

субота, 4 травень 2024, 23:05

Уже наступного тижня в Росії відбуватиметься кульмінація проєкту "Кремлівська весна", який російська влада реалізовує у кількох напрямках. Її головним проявом стане спалах “побєдобєсія” на 9 травня на тлі інавгурації Путіна на посаду президента РФ. Так...

Французький генерал прокоментував ідею Макрона про участь у війні в Україні

субота, 4 травень 2024, 22:44

Гучні заяви президента Франції Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну не мають під собою реальної основи. Французькі збройні сили наразі не готові до інтенсивних бойових дій, які відбуваються на фронті в Україні. Про це заявив французький ...