"Україна в кільці російської армії. З одного боку - Крим, з іншого - Донбас, Придністров'я. Тепер ще й Білорусь", - військовий експерт

Те, що зараз робить Росія, – це шантаж. Щодо України – це демонстрація сили.

Російські військові. Ілюстрація:Главком

Володимир Путін вніс до Держдуми проект федерального закону, що дозволяє РФ використовувати ППО на кордонах Білорусі, відповідно, і поблизу України. Протокол уточнює технічні моменти в уже чинній Угоді між Росією і Білоруссю (як Союзною державою) про охорону зовнішнього кордону. Про це пише на сайті Новое время Микола Сунгуровський, передають Патріоти України, продовжуючи:

Документ одразу викликав переполох серед українців, що й зрозуміло. Маючи такого сусіда, ми змушені бути напоготові. Заради справедливості, відзначу, що Путіну і зараз ніхто не забороняє використовувати ППО на своїй території. Засоби протиповітряної оборони покликані відстежувати польоти авіації і забезпечувати недоторканність кордонів. Це зафіксовано у Військовій доктрині Російської Федерації.

В рамках ОДКБ у Росії і Білорусі є договір про спільне використання ППО. До слова, раніше подібний договір діяв у рамках СНД і поширювався, в тому числі, на Україну.

Однак, раптова поява такого, здавалося б, «непринципового документа» не може не насторожувати.

Найімовірніше, це посил для Білорусі – ще одна спроба тиску на Мінськ з метою отримати дозвіл на розміщення своїх військових баз на білоруській території. ППО – це не тільки протиракетний комплекс, але й винищувальна авіація. Путін ніби нагадує, що Росія і Білорусь – це союзники. І таким чином підштовхує Мінськ до прийняття «правильного» рішення. І якщо у Росії вийде «протиснути» це питання, тоді будуть виправдані ті побоювання, що після спільних навчань «Захід-2017» російська армія може залишитися в Білорусі.

Щодо України – це демонстрація сили. Вже почалося перекидання російських військ в сторону Білорусі. Для транспортного сполучення Росія побудувала обвідну гілку в обхід України. По ній і рухаються ешелони техніки. Кажуть, що до місця проведення навчань. Але можна припустити, що разом з перекиданням військ паралельно працює російська розвідка, завдання якої – збір чітких, оперативних даних про ситуацію на українських кордонах.

Те, що зараз робить Росія, – це шантаж. Але якщо називати речі своїми іменами, Україна зараз перебуває в кільці російської армії. З одного боку, Крим, з іншого – угруповання військ на Донбасі, Придністров'я. Тепер мова йде ще й про Білорусь. Так що будь-яке посилення військ противника змушує нас серйозно ставитися до погроз.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...