"Зброя" страшніша за кулі: Україна вибила з московських окупантів борги

Комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал» сплачено частину боргу у сумі 10,5 млн грн за водопостачання на непідконтрольну уряду України територію Луганської області.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ). У повідомленні нагадується, що з початку 2016 року під час засідань Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі неодноразово порушувалось питання щодо пошуку практичних механізмів оплати боргу за водопостачання на непідконтрольну уряду України територію Луганської області. «Вперше майже після року перемовин механізм розрахунків за водопостачання запрацював. Читайте також Авдіївка знову залишилась без води через обстріли бойовиків 6 січня 2017 року комунальному підприємству «Попаснянський районний водоканал» було сплачено частину боргу у сумі 10,5 мільйонів гривень за водопостачання на непідконтрольну уряду України територію Луганської області», - поінформували у міністерстві. Водночас не вказано, хто саме заплатив частину боргу.

КП «Попаснянський районний водоканал» є основним підприємством, яке забезпечує постачання води як на підконтрольну, так і непідконтрольну територію Луганської області. Зазначається, що в розрахунках задіяні підприємства, які зареєстровані на підконтрольній уряду України території та здійснюють діяльність в межах українського правового поля. В свою чергу КП «Попаснянський районний водоканал» тепер зможе погасити заборгованість перед постачальником електроенергії та відновити поставки питної у напрямку м. Луганськ. Реалізація механізму стала можливою завдяки спільним зусиллям Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та інших зацікавлених органів державної влади, сказано у повідомленні.

Як повідомляли раніше Патріоти України, комунальне підприємство «Попаснянський районний водоканал» є постачальником води для 80 тис. жителів Луганської області, які проживають на контрольованій українською владою території, а також близько 1,2 млн жителів Луганської області – на тимчасово окупованих територіях. Окупанти не розраховуються за воду, яка йде на контрольовану ними територію з підконтрольної українській владі частини Луганської області. Борг окупованих територій Луганської області за спожиту воду становить 277 млн грн. У зв’язку з цим у Попаснянського водоканалу виникла значна заборгованість перед ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання» за спожиту електроенергію. Через борг 1 грудня було припинено електропостачання КП «Попаснянський районний водоканал».

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...