"Могли б обрати ватажками двох дворняг із Підмосков'я": Турчинов висміяв підступний план Путіна щодо Донбасу

Секретар РНБО висміяв так звані "вибори", які Кремль провів нещодавно на окупованих українських територіях.

Олександр Турчинов. Фото:LIGA.net

Україна ніколи не погодиться на переговори з проросійськими терористами і ватажками самопроголошених "ЛНР" і "ДНР". Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, коментуючи заяву президента РФ Володимира Путіна про готовність вести переговори, передають Патріоти України.

"Москва намагається бездарно приховати окупацію частини українського Донбасу за організованими нею фейковими "виборами". Це все одно, що намагатися заховати слона за граблями, які щойно вдарили йому по хоботу", — зазначив він.

За словами Турчинова, виходячи з того, що фейкові вибори на окупованій території проводило військово-політичне керівництво РФ із заздалегідь відомим результатом, то з тим же успіхом вони могли б обрати ватажками "двох дворняг із Підмосков'я".

"Причому для окупованих територій це був би не найгірший формат, адже вони могли б голосно гавкати, але принаймні не грабували б українців, які перебувають під російською окупацією", — додав глава РНБО.

Він наголосив, що заява Путіна про необхідність ведення Україною переговорів із кремлівськими маріонетками, яких призначили "керувати" квазіреспубліками — це його нав'язлива ідея, яку він безрезультатно намагається проштовхувати ще з 2014 року, і яку ніколи не сприйме наша держава і весь цивілізований світ.

"Є тільки один шлях виконання Мінських угод, про які постійно згадує Путін, — припинення військової агресії та звільнення української території від окупаційних військ і російської зброї", — підсумував Турчинов.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....