Українка розповіла, як їй працюється в чеських правоохоронних органах (фото)

Останніх 9 років закарпатка працює в чеській поліції.

У Чехії поліцейських повністю забезпечують формою — від теплих курток до взуття та шкарпеток. Також вони мають безкоштовний проїзд на усі види громадського транспорту в Празі. Поліцейські, які лише прийшли на роботу отримують 16-17 тисяч гривень. Зі стажем та в залежності від заслуг зарплата збільшується. Про це розповідає Оксана Странська, яка 21 рік мешкає у Празі, передають Патріоти України.

“Спочатку в Чехії змінювала дрібні роботи – працювала прибиральницею, збирала ягоди. Вчила мову, щоб вступити в університет. Вона дуже схожа на суміш російської і української. Намагалася дивитися телевізор, побільше спілкуватися з місцевими. Якщо робила якусь помилку чи чогось не розуміла вони мене виправляли. За півроку зуміла розмовляти та розуміти інших. Закінчила державну гімназію, потім – Торгівельну академію в Празі”.

Останніх 9 років українка працює в поліції. Подалася на конкурс, як тільки отримала громадянство — це головна умова праці на державній роботі.

“Пройшла психологічні тести, фізичні нормативи та медогляд. Потім відправили на піврічне навчання. Перших три місяці вивчали усі закони, виконувалифізичні вправи і вчилися стріляти. Після успішних тестів дали документ, що маю право працювати в поліції. Але на роботу не виходила ще три місяці – проходила психологічна підготовку. Навчали, як спілкуватися і працювати із людьми”.

Оксана Странська має 12 -годинний робочий день. Дві денних і дві нічних зміни. Між ними 4 вихідних. Патрулює вулиці пішки або автомобілем. “Перших три місяці працювала під наглядом старшого колеги. Відчувала, що колектив сприймав мене насторожено. Чехи дуже недолюблюють українців. Вважають, що ми не вміємо нічого робити, лише випиваємо і влаштовуємо бардак. Таке враження склалося через заробітчан, які важко працюють на будівництвах і, щоб розслабитися, випивають. Із часом у колективі зрозуміли, що не можна рівняти усіх під одну лінію. Почали спілкуватися більш дружно”.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...