Українська економіка може втратити мільйони через Росію

РФ може заборонити прохід суден в українські порти в Азовському морі.

Ілюстрація. Фото: UGMKinfo

Українській економіці напророкували нищівних втрат через Кримський міст, але вона може втратити ще більше в разі заборони з боку Росії на прохід суден в українські порти Азовського моря, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Міністр інфраструктури Володимиром Омелян озвучив цифру в десятки мільйонів гривень. "Втратити може дуже багато, тому що в найгіршому варіанті розвитку подій Росія може в будь-який момент прийняти рішення і в процесі будівництва, і після закінчення будівництва, заборонити прохід суден в українські порти в Азовському морі – це Маріуполь та Бердянськ", – розповів "Обозревателю" кримський економіст Юрій Смілянський.

За його словами, такі дії завдадуть шкоди не тільки по портам в Азовському морі, але негативно відіб’ються в цілому на соціально-економічній обстановці в Маріуполі та Бердянську. "Люди втратять роботу, відповідно їм необхідно буде компенсувати цю втрату, а це додаткове навантаження на бюджет", – пояснює Смілянський.

Крім удару по робочих місцях, як каже економіст, збитків зазнає бізнес який завозить в ці порти товар, або ж навпаки відправляє вантажі. "Існує ймовірність того, і це вже спостерігається, що наростає навантаження на порти в районі Одеси. Для великих компаній це одне вирішення питання, а для дрібних компаній це більш болюче рішення, особливо, якщо це буде пов'язано з додатковими фінансовими витратами, що може негативно відбитися на робочих місцях підприємств вже експортерів або імпортерів", – зазначив він.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...