​Українська трагедія: "Прийняття Донбасу назад" може стати новим витком внутрішнього конфлікту

Нажаль, війна в інтернеті, як відлуння кривавих боїв з окупантами на Донбасі, зробила свою чорну справу. Велика кількість українців наразі воліє відгородитися парканом від втрачених теренів, ніж повернути їх у лоно власної держави

Віктор Андрусів

Жорстока ампутація, чи хай довге і навіть болісне лікування, що правильніше для знекровленої у боротьбі за життя але не скореної країни? Патріоти України пропонують міркування на цю тему політичного аналітика Віктора Андрусіва, котрими він поділився у соцмережах.

На свята перебував в колі близьких та рідних на Західній Україні. Розмови про Донбас відверто шокували мене. Незважаючи на те, що я міг розповісти багато чого цікавого і реального, дати людям купу нової інформації, виявилось, що ніхто цієї інформації не потребує.

Люди абсолютно сформовані у своїх висновках щодо повернення Донбасу: "залити бетоном", "встановити стіну", "хай з голоду здихають", "самі винні"...

При чому найбільше в цих твердженнях мене шокувала абсолютна переконаність в правильності позиції - щось дуже схоже на позицію людей, які з піною на губах розповідають про Хунту в Києві.

Жодної потреби в додатковій інформації, жодного сумніву і жодного бажання вести діалог формують нову проблему порядку денного: прийняття Донбасу назад.

Українська пропагандистська машина зробила дуже велику помилку в термінології "сепаратисти", під яку не просто попали бойовики, найманці, російські солдати, а й прості мешканці окупованих територій, щодо яких логічно було використовувати термін "заручники".

На жаль, тепер коли можливість припинення конфлікту і початку поступової реінтеграції стає все більш реальною (на фоні падіння нафти) виростає нова проблема: не готовність українського суспільства прийняти назад окуповані території та їх населення.

Це означає, що влада буде мати внутрішню дуже потужну опозицію крокам в цьому напрямку, і оскільки це політичне поле значне, ми побачимо там дуже багато політичних сил. Фактично, "прийняття Донбасу" може стати новим витком внутрішнього конфлікту.

Потрібно терміново міняти риторику і фокус. Потрібно говорити не тільки про війну, а й про людей, не про сепаратистів, а про українців, які мали нещастя стати заручниками окупантів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....