Українське найдавніше діюче підприємство (фото)

За незначних інвестицій та правильної розкрутки цей завод можна перетворити на популярний і прибутковий історико-культурний комплекс.

Дрогобицький солевиварювальний завод. Фото: "Фейсбук"

Найдавніше діюче промислове підприємство України, а може й усієї Східної Європи - Дрогобицький солевиварювальний завод. Про це пише журналіст Андрій Тичина, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук", продовжуючи:

"Безперервно діє понад 750 років, досі видобуваючи якісну і надзвичайно корисну виварену сіль тим самим кустарним способом, що і за княжих часів.

Навіть 50-метрова шахта-криниця лишилася з тих пір. Тільки замість ведер сучасна помпа. Решта будівель та обладнання - з австрійської доби. Усе страшенно зношене, але діюче! І це державне підприємство зараз навіть не збиткове (завдяки попередньому директору, що витягнув його з стану банкрутства).

За незначних інвестицій та правильної розкрутки його можна перетворити на популярний і прибутковий історико-культурний комплекс.

Зараз завод стоїть в переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2016-2017 роках.

Минулого тижня Дрогобицька міська рада прийняла звернення до уряду про недопущення приватизації.

Місцева громада побоюється недбалого інвестора, адже має негативний досвід - підприємство майже знищили у період з 2003 по 2013, коли воно перебувало в оренді ПрАТ "Галка-Дрогобич".

Міськрада готова прийняти завод у комунальну власність міста та забезпечити розвиток власними силами.

А ще краще було б створити цілий історико-культурний заповідник, включивши до нього сусідні дерев'яні храми та інші об'єкти історичної спадщини Дрогобича.

Можливо, Міністерство культури України та шановний Євген Нищук звернуть увагу?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...