Українські книги отримали престижні премії на міжнародному ярмарку у Франкфурті

До каталогу "The White Ravens 2016", який включає найкращі зразки дитячої та підліткової літератури, увійшли одразу дві книги наших письменників

Фото: "Громадське"

На міжнародному книжковому ярмарку у Франкфурті українські книги були відзначені кількома престижними преміями. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Громадське".

Вперше наша видавнича справа була візначена нагородою «Global Illustration Award» - вона дісталась творчій майстерні «Аґрафка» за створену ними обкладинку до книжки «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» Люсі та Стівена Гокінґів. Безпосереднім оформленням займалися художники Романа Романишин та Андрій Лесів. Книга потрапила у список «двадцяти найкращих» в категорії «Обкладинка».

До каталогу «The White Ravens 2016», який включає найкращі зразки дитячої та підліткової літератури, увійшли одразу дві українські книги - «Хто росте у парку» Катерини Міхаліцін (видавництво «Видавництво Старого Лева») і «Вітер з-під сонця» Оксани Лущевської (видавництво «Фонтан казок»).

Крім того, одразу шість книг потрапили до колекції «Stiftung Buchkunst», куди входять найкращі зразки літератури з Франфуртського фестивалю. Три з них оформлені майстернею «Аґрафка» - «Війна, що змінила Рондо», «Шептицький від А до Я» авторів Галини Терещук та Оксани Думанської, «Чоловіки, жінки і діти» Юлії Мусаковської.

Ще три книги - «The Ukrainian Academy of Art» видавництва «Родовід», «Кайдашева сім'я» Нечуя-Лецького в оформленні Лєри Схємки від видавництва «Основи» та «Ташенька і кактус» Слави Шульц, що була видана видавництвом «Астра». На цьогорічному Франкфуртському ярмарку український стенд представив світу 12 вітчизняних видавництв. Подія відбувалася з 19 по 23 жовтня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...