Українські політики вимагають заборонити в'їзд депутату польського Сейму, який спалив прапор ОУН у Варшаві

Посольство України в Польщі засудило маніфестацію польських націоналістів.

Червоно-чорний прапор визвольних змагань. Фото: ЗМІ

На сайті Львівської облради розміщено звернення до МЗС України та СБУ з вимогою заборонити в’їзд в країну депутату польського сейму Роберту Вінницькому, повідомляють Патріоти України.

"Особливо цинічним виглядає те, що зазначені дії відбулися за участю депутата Сейму Республіки Польща Роберта Вінницького, який вчинив наругу над символом національно-визвольної боротьби України – червоно-чорним прапором і розтоптав його перед камерами. З огляду на це, ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від Міністерства закордонних справ України та СБУ негайної і жорстокої реакції. Зокрема, вважаємо за необхідне оголосити згаданого депутата Сейму Республіки Польща персоною, перебування якої в Україні небажане", - йдеться в тексті звернення.

Нагадуємо, що 19 березня польські націоналісти провели маніфестацію під будівлею посольства України у Варшаві. У протесті взяли участь представники Національного руху, Всепольської молоді та Національного радикального табору. Під час демонстрації радикали спалили зображення Степана Бандери та Романа Шухевича. Посольство України в Польщі засудило маніфестацію польських націоналістів і звинуватило в антиукраїнській пропаганді.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...