"Українці цього точно не заслужили": Геращенко заявила про подвійні стандарти ЄС для України щодо безвізового режиму

"Україна виконала всі умови ПДВЛ і чекає рішення щодо безвізового режиму. Це буде чесно і по-партнерськи" - наголосила віце-спікер ВР.

Ілюстрація:uapress.info

Заяви деяких чиновників в Берліні і Парижі про те, що Європейський союз не повинен поспішати з безвізовим режимом для України, говорять про існування подвійних стандартів по відношенню до Києва. Про це 21 травня заявила на своїй сторінці в Facebook перший віце-спікер парламенту, нардеп від Блоку Петра Порошенка Ірина Геращенко, інформують Патріоти України.

Вона зазначила, що ситуація нагадує їй, як в 2008 році Німеччина і Франція заблокували надання Україні план дій щодо членства в НАТО.

"Це була найбільш можлива помилка, яка уможливила агресію проти Грузії влітку 2008 року і проти України навесні 2014 року", - підкреслила Геращенко.

За її словами, висновки з помилок слід робити не тільки Україні, але і самому Європейському союзу.

"Україна виконала всі пункти плану дій візової лібералізації (ПДВЛ). У цих пунктах не було ні слова про прив'язку до Туреччини, при всій повазі до цієї дружньої нам країни. Тому будь-які спроби відстрочити безвізовий режим - це буде спроба продемонструвати подвійні стандарти до України. Українці цього точно не заслужили ", - заявила політик.

Геращенко вважає, що українські політики повинні мобілізуватися для того, щоб донести цю позицію українського суспільства європейським партнерам України.

"Україна виконала всі умови ПДВЛ і чекає рішення щодо безвізового режиму. Це буде чесно і по-партнерськи", - резюмувала Геращенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....