"Українці здаються мені дуже стійкими. Це ніби вогнище сили, в яке можна зануритися", - блогер зі США

Хоча більшість людей природним чином шукають більш комфортного життя, в Україні існують свята і заняття, що призводять людину в стан екстремального дискомфорту.

Купання в крижаній воді дуже сподобалося Пітеру Сантенелло як традиція. Фото: соцмережі.

"Я захоплююся країною, яка в пошуку більшого сенсу вплітає в свою культурне життя дискомфорт. Це культура, яка не боїться відчувати, навіть якщо почуття не найприємніші. Існує лише кілька речей настільки ж справжніх, як крижана вода", - пише Пітер Сантенелло у своєму блозі на сайті видання "НВ", передають Патріоти України, та продовжує:

"Кілька місяців тому українські друзі запросили мене разом зануритися під товстий лід через величезну діру в чорні, крижані води Дніпра. Я завжди був прихильником купання в холодній воді – в Сан-Франциско плавав щоранку понеділка. Втім, мені так і не вдалося підсадити на цю справу когось, крім мого російсько-американського друга. Тому, коли мої українські друзі запропонували приєднатися до них під час пригоди з холодною водою, я вхопився за цю можливість.

Україну не можна назвати місцем, де прагнуть комфорту. І хоча більшість людей природним чином шукають більш комфортного життя, в Україні існують свята і заняття, що призводять людину в стан екстремального дискомфорту. Це традиції, з якими не погодилися б багато західних культур. Наприклад, занурення в холодну воду під час Хрещення.

Особисто мені подобаються такі різновиди досвіду, і це одна із значущих для мене причин любити Україну іта її жителів. В силу існуючих умов і традицій культура може мати певні крайнощі, а часом може навіть шукати їх.

Візьмемо як приклад баню. Щоб по-справжньому насолодитися спопеляючою спекою, потрібно прийти з крижаного холоду. Ті, хто люблять холод, повинні випробувати тут екстремальну спеку. Разом з незручностями приходить нагорода.

Українці здаються мені дуже стійкими. Це ніби вогнище сили, в яке можна зануритися. Часом здається, що більшість людей тут – навіть витончена королева краси на високих підборах – може повернутися в село, копати картоплю і вижити завдяки плодам землі, якщо виникне така необхідність.

Це відображає багатство української душі. Адже я зрозумів, що життя, зосереджене на пошуку комфорту, вбиває душу. Я не пропоную кожному пірнати в холодну воду, так само як і стрибати з парашутом – розум підказує, що це не дуже хороші ідеї. Але є безліч інших способів досягнути подібних відчуттів. Можливо, батькам залишати зону комфорту щодня допомагають діти.

Ну а я захоплююся місцем, яке в пошуку більшого сенсу вплітає дискомфорт в своє культурне життя. Це культура, яка не боїться відчувати, навіть якщо почуття не найприємніші. Культура, яка розуміє, що смак гарячого чаю подібний утопії, якщо ви тільки що вийшли з крижаної води. Це місце з простими традиціями, над якими можна посміятися і які зближують з друзями. Україна – країна крайнощів. І мало речей зрівняється по чесності з крижаною водою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маємо стати міцними не тільки фізично, але й духовно": У священника Миколая знайшли пророцтво про перемогу України

четвер, 28 березень 2024, 12:14

Україна перебуває на порозі великих змін – в очікуванні на повернення тимчасово окупованих ворогом територій та миру українці мають ретельно готуватись та накопичувати ресурси, не лише військові, але й духовні. Слова про це знайшли в пророцтві священни...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...