Украина сегодня это сильный противник, поэтому Путин не готов пойти на крупномасштабную военную эскалацию - Піонтковський

Повномасштабна агресія в Україні унеможливить домовленість Путіна з Трампом, а зіткнення з ЗСУ призведе до великих втрат, вважає російський політолог.

Андрій Піонтковський. Фото:ru.delfi.lt

Росія не піде на повномасштабну війну з Україною, оскільки це унеможливить домовленість президента Росії Володимира Путіна з главою США Дональдом Трампом. Про це заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю Русскому монитору, повідомляють Патріоти України.

"Пока нет признаков того, что Путин готов пойти на крупномасштабную военную эскалацию (поход на Киев или Мариуполь) на украинском направлении. По двум причинам. Первое, это сделает невозможной его договоренность с Трампом, на которую в Кремле все еще возлагают большие надежды.

Впрочем, надежды беспочвенные: никаких долговременных и что-то решающих договоренностей, а тем более стратегических альянсов Путина и Трампа не будет (как бы об этом не мечтали в Кремле). А во-вторых у России нет реальных возможностей вести масштабную конвенциональную войну с сильным противником. А Украина сегодня это сильный противник", - розповів він.

Політолог зазначив, що армія України за минулі три роки перетворилася в серйозну структуру і в Кремлі розуміють, що повномасштабне зіткнення призведе до дуже великих втрат, які неможливо буде приховати.

"Разумеется, это не значит, что в обозримом будущем на Донбассе прекратится стрельба: конфликт будет продолжаться в вялотекущем виде. Да и в целом Украину Путин в покое не оставит и будет гадить ей при любых возможностях. Ведь его цель — это не оттяпать какой-то кусок территории — его цель вся Украина.

И коль скоро с этим пока не получается, путинцы будут прилагать все усилия к тому, чтобы помешать развитию Украины, чтобы не дай Бог Украина не достигла успеха и не стала положительным примером для россиян", - підсумував Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...