Увага шахраї! З'явилась нова схема обману з банківськими картками

Афера в першу чергу націлена на жінок, що продають товари на сайтах оголошень. Однією з таких історій поділився житель Києва Микола Бридко.

Увага! Почастішали випадки шахрайства з банківськими картками

Патріоти України пропонують уважно ознайомитись з новим способом обдурення наших громадян. За словами Миколи, його дружина вирішила продати весільну сукню. Як тільки вона розмістила повідомлення на OLX, їй відразу ж подзвонив невідомий чоловік. Нібито він має намір купити товар для салону, щоб здавати його в прокат. Через кілька годин ще один дзвінок - вже від "співробітника юридичного відділу ПриватБанку".

"Довго втирає якусь маячню з приводу того, що вам був відправлений платіж від юридичної особи, а картка ваша оформлена на приватну особу, в зв'язку з чим ви будете змушені платити то податок, то омісію", - процитував Микола "оператора". Після цього "оператор невизначеної статі" запропонував жінці назвати "останні цифри вхідного номера".

"Побачивши на картках" хрін з маком ", говорить, що такий платіж може прийти тільки на кредитку. При цьому потрібен номер не карти, а телефону. В результаті мені це набридло, я включився в розмову, щоб послати це чмо на х * й і закінчити історію ", - зазначив киянин.

Бридко також розкритикував ПриватБанк за "величезну дірку в безпеці". "У банкоматах Привату є послуга" Зняття без карти ". Вводиш туди номер телефону, після чого з'являється вікно, в якому написано, що ми вам зараз дзвонимо, введіть 3 останні цифри вхідного номера. Це все, що потрібно для того, щоб зняти бабло з будь-якої з карток клієнта. Ось для чого аферюги були потрібні ці 3 циферки ", - додав чоловік.

Пост, який зібрав понад 1200 лайків і майже 3000 репоста, прокоментувала керівник мережі регіональних прес-офісів ПриватБанку Інна Музичук. Вона підкреслила, що без введення пін-коду ніхто б зняти гроші з банкомату не зміг. Музичук також нагадала, що "співробітники банку ніколи не питають особисті дані - коди, паролі з смс".


Користувачі мережі бурхливо відреагували на історію про шахрайство. Як з'ясувалося, жертв "весільних" аферистів могло бути набагато більше, однак жінки в останній момент викрили шахраїв.



Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...