Крали гроші із банків: В Україні розкрили масштабне угруповання хакерів, пов'язаних з ФСБ (фото)

За даними правоохоронців, ділки за допомогою спеціального програмного забезпечення отримували доступ до персональних даних банків з країн Євросоюзу, Південної Азії та пост-радянського простору.
Хакери викрадали гроші з рахунків в 20 країнах світу. Ілюстрація: соцмережі.

Співробітники Служби безпеки України затримали організатора хакерської мережі, яка викрадала гроші з рахунків банків в 20 країнах світу. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

За даними правоохоронців, ділки за допомогою спеціального програмного забезпечення отримували доступ до персональних даних банків з країн Євросоюзу, Південної Азії та пост-радянського простору. Потім вони формували у банківських системах фальшиві платіжні документи та виводили гроші з рахунків комерсантів.

Легалізація вкрадених коштів відбувалася через низку фіктивних фінансових операцій із фірмами-посередниками, частина з яких була підконтрольна російським спецслужбам. Як повідомляє СБУ, оперативники провели обшуки вдома у бандитів у Києві, Чернівцях, Одесі та Вознесенську Миколаївської області. Там знайшли документи, які підтверджують факти підроблення банківських гарантій та незаконне перерахування викрадених коштів через популярні банківські системи.

Співробітники СБУ також виявили електронне листування, яке доводить легалізацію викрадених коштів, зокрема через контрагентів, пов’язаних із спецслужбами РФ. "Затримали організатора угруповання – громадянина однієї з країн Близького Сходу та спільника, який безпосередньо відповідав за технічне забезпечення оборудки", - йдеться в повідомленні.

За інформацією спецслужби, організатору та двом фігурантам справи оголошено про підозру за ч. 2 ст. 200 Кримінального кодексу (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення).

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...