Уже вразив РФ: На зміну Коксакі прийшов вірус ще страшніший

Різновид Коксакі – агресивний підтип ентеровірусу ECHO30 – виявили у жителів шести регіонів РФ. Навіть лікарі не завжди можуть поставити діагноз.

Прийшла зараза з Китаю і сусідніх із ним регіонів, повідомляють Патріоти України.

Ентеровірус легко передається повітрям і буквально за день викликає серозний менінгіт, розмножується в шлунку або кишечнику. В основному він вражає дітей і людей зі слабким імунітетом.

Поліомієліт і Коксакі є його родичами. Спочатку ECHO30 навіть плутали з Коксакі, коли цього літа у дітей в Челябінській області РФ знайшли симптоми ентеровірусної інфекції.

У порівнянні з менінгітами, викликаними іншими вірусами, інфекція ECHO30 не відрізняється за клінікою, але протікає важче і довше. А ще у нього мінімальний інкубаційний період – 1 день. Нагадаємо, влітку були зафіксовані випадки захворювання українців вірусом Коксакі після відпочинку в Туреччині.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...