"В 2017 планируется закупка экспериментальной партии формы ВСУ из ткани, аналогичной американской" - Бірюков

Волонтер також наголосив, що базові українські берці нового покоління кращі від американських.

Фото:facebook

Радник президента України, волонтер Юрій Бірюков повідомив, що в 2017 році для Збройних сил України (ЗСУ) планується закупити 5 тис. комплектів військової форми з тканини, яку використовують для пошиття одягу американським військовим. Про це Бірюков написав на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

"Сколько раз я слышал о том, что наши бойцы предпочитают б/у британку (в наших краях б/у американская - редкость), да? И да, я абсолютно подтверждаю - действительно чертовски хорошая форма, даже когда она уже "бывшая в употреблении".

В чем причина? <Дальше идет длинный и язвительный текст, изобилующий всякими терминами>.

Если вкратце, то 90% успеха кроется в типе ткани. И, что характерно, этот тип ткани есть в наших ТУ - тип 5 (можно на сайте глянуть). Но он не закупается - очень и очень дорого. В этом году стоимость летнего полевого костюма была в районе 600 гривен, то есть 23$. И мы бы очень хотели бы покупать супер-форму из супер ткани. Но за 23$ это невозможно.

Теперь смотрим стоимость американской формы - 89.32$. Это базовая стоиомость базового комплекта. В гривнах - 2400 гривен. В год МОУ покупает 300 000 комплектов формы. Умножить? Или не надо?

Это плохие новости и объяснения причины того, почему у нас форма слабенького качества.

Хорошие новости - в план закупок 2017 года поставлена закупка экспериментальной партии (5000 комплектов) из ткани, аналогичной американской. ССО понравится :)

P.S. А берцы они покупают за 2500 гривен. А мы - за 1500. И, супер-удивительно, но базовые украинские берцы нового поколения ЛУЧШЕ американских. Такие дела." - написав волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти не захопили Очеретине, але контролюють частину селища, - військовий експерт

середа, 24 квітень 2024, 20:02

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що російські війська контролюють лише частину села Очеретине, передають Патріоти України. "Очеретине повністю ще не втрачене. Там продовжуються бойові дії. Росіян...

Справжня будівля з роману Булгакова: Як виглядає палац арештованого путінського топ-чиновника (відео)

середа, 24 квітень 2024, 19:29

Заступник міністра оборони Росії Тимур Іванов, якого заарештували за підозрою у хабарництві, має елітну нерухомість у Москві. Про це повідомили російські Telegram-канали, передають Патріоти України. Іванов, ймовірно, жив у особняку в Чистому провулку у...