В авто з "народним міліціонером ЛНР" Анащенком загинув офіцер з РФ. Його смерть приховують - Снєгирьов

​Плотницькому загрожує кримінальна справа, впевнений активіст.

Авто Анащенка після вибуху. Фото:Преса України

Під час ліквідації начальника управління "народної міліції" ЛНР полковника Олега Анащенко в Луганську загинув і співробітник російських спецслужб, смерть якого намагаються приховати. Про це співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов розповів в ефірі Громадського радіо, інформують Патріоти України.

"Відразу після заяви "міністерства оборони" ЛНР ми оприлюднили інформацію, що українські спецслужби не мають жодного відношення до вбивства Анащенка. Більш того, ми довели, що за цим вбивством стоїть сам Плотницкий", - говорить активіст.

Він нагадав, що в кінці вересня 2016- го за обвинуваченням у замаху на Плотницького та за організацію "військово-політичної змови" були арештовані кілька людей: "Серед них був один з керівників "народної міліції" Кисельов (заступник командувача "народної міліції" ЛНР Віталій Кисельов ("Комуніст"). - ред.).

Саме під тортурами, яким його піддали, Кисельов назвав ймовірну кількість заколотників і ймовірних осіб, причетних до заколоту. Серед цих осіб був Ципкалов (колишній глава "ради міністрів" ЛНР Геннадій Ципкалов. - ред.), Карякін (колишній глава "Народної ради" Олексій Карякін. - ред.) Болотов (перший ватажок терористичної ЛНР Валерій Болотов. - ред.), Литвин (міністр сільського господарства і продовольства ЛНР Сергій Литвин. - ред.) і вже згаданий нами Анащенко".

"І тут почали відбуватися цікаві речі. За офіційною версією "генеральної прокуратури республіки", Ципкалов, не витримавши докорів сумління, наклав на себе руки, - це перша загадкова смерть на території ЛНР. Потім з Луганська надійшло повідомлення, що у віці 43 років повний сил і здоров'я Сергій Литвин раптово помирає від серцевого нападу. Рівно через місяць уже з Москви надходить така ж звістка про Болотова", - продовжує співголова "Правої справи".

"І ось тепер ми вже з Луганська отримуємо інформацію про те, що о 7:50 був підірваний автомобіль з Анащенком. І тут відбуваються цікаві речі - в першому повідомленні, яке оприлюднив спікер "міністерства оборони" ЛНР підполковник Марочко, була інформація про те, що в авто перебували двоє людей: водій-охоронець і Анащенко, - розповідає Снєгирьов. - а о 11:30 на місце події приїжджає патруль ОБСЄ, який фіксує наявність 20 озброєних осіб, а російський офіцер з Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) заявляє, що в авто знаходилася одна людина".

Такий різнобій, за словами військового експерта, пояснюється тим, що загиблий охоронець - громадянин РФ, офіцер російських спецслужб: "Свого часу ми оприлюднили інформацію, що для охорони бойовиків російськими спецслужбами притягнутий загін спецназу "Заслін" (Служби зовнішньої розвідки РФ. - Ред .) Це люди, на яких покладена місія евакуації дипломатичних представництв РФ, проведення спецоперацій за кордоном. Уявіть собі, Плотницькому фактично дали карт-бланш на знищення своїх політичних опонентів".

"Більш того, Плотницкий не міг би піти на ліквідацію того ж Болотова на території РФ, не отримавши згоди російських спецслужб", - говорить співголова "Правої справи". Саме тому в історії з Анащенком загиблих все-таки було двоє. - Друга смерть ховається саме тому, що загиблий - громадянин Російської Федерації. Більш того, не просто громадянин, а офіцер спецслужб РФ. Тобто його загибель тягне за собою порушення кримінальної справи".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...