"В автоматі аеропорту можна отримати безкоштовний проїзний": Як дешево з'їздити в одну з найдорожчих країн світу

Країна надійних банків, чарівних пейзажів, сирних долин і шоколадних річок. Цюріх і Женева приваблюють своєю розкішшю багатих туристів з усього світу!

Швейцарія варта того, щоб на неї подивитися. Фото: соцмережі.

Незважаючи на те, що безвіз відкрив кордони, залишаються країни, дорожнеча яких все-таки лякає українців. Одна з таких - Швейцарія. Вона не перебуває в складі Євросоюзу, але між нею і Україною теж було підписано угоду про безвізовий режим. Журналістка Ганна Куделя вирішила написати, як побачити країну при мінімальному бюджеті і залишитися задоволеним. Патріоти України пропонують вам прочитати її статтю із цього приводу.

Транспорт

Це перші витрати, суми яких не порадують. Тому тут часто можна побачити людей, які подорожують автостопом. Але ми ці крайнощі вдаватися не будемо.

Раджу заздалегідь скласти план і вирішити, які місця хочеться відвідати. Для компанії ідеальним варіантом буде оренда автомобіля. Офіси фірм знаходяться при аеропортах. Швейцарія не любить спонтанності. Потрібно заздалегідь вибрати автомобіль і без проблем отримати ключі по прильоту. Вартість оренди авто з пятьма посадочними місцями на 4 дні складе від 220 швейцарських франків. Так само, в залежності від марки автомобіля, потрібно буде внести заставу.

Якщо ж ви подорожуєте удвох або поодинці, кращим варіантом буде покупка проїзного - Swiss Pass. Раджу купити його на сайті швейцарської залізниці. Вартість 3-х денного проїзного складе 216 франків. Також є денний проїзний. Його вартість 52 франка. Проїзний дає право на безкоштовний проїзд на міському транспорті, а також поїздах, автобусах і кораблях, що входять в Swiss Travel System; безкоштовний вхід в 400 музеїв, 50% знижки на популярні гірські поїзда і канатні дороги. Знову-таки, вартість буде все вища, наближаючись до дати подорожі.

Якщо обрали одне місто для огляду визначних пам'яток, і вам потрібен квиток тільки з аеропорту і, наприклад, до Берна, то раджу відразу купити квиток туди-назад. Якщо ви купуєте квиток часто дають можливість заощадити, запропонувавши квиток на певний час. Воно може відрізнятися від обраного вами на 15 хвилин, а ціна дешевша на половину.

Важливо: в Швейцарії ви купуєте квиток не на поїзд, а на певний напрям, в якому можете комбінувати поїзди за своїм бажанням. Наприклад, у вас квиток з Цюріха до Ольто, який діє до 18-ї години. Таким чином, можна зійти на будь-якої вподобаної станції і продовжувати проходження до кінцевого пункту трохи пізніше.

Сюрприз! Для тих, хто прилітає в аеропорт Женеви - в автоматі можна отримати безкоштовний проїзний до центру міста. "Я працюю в готелі в Женеві, і на час проживання ми видаємо гостям картки безкоштовного проїзду" - розповідає Інга Трас. До речі, про такі приємні бонуси потрібно дізнаватися при бронюванні готелю.

Їжа

Кращий спосіб втамувати голод - купити їжу в супермаркетах COOP або Migros. Зорієнтую: сендвіч від 5 франків, хліб від 2 франків. Гарячі курячі ніжки - 2 франка за 100 грам, готові салати від 3-х франків. Є бюджетні мережі супермаркетів - Aldi, Denner, Lidl. Імовірність спробувати саме швейцарські продукти знижується, так як продукти в цих магазинах, в більшості, з сусідніх країн.

Знижки! У перші години роботи проходить уцінка продуктів, дата реалізації яких закінчується на днях. Найчастіше, це 50% від вартості. До речі, в Швейцарії на упаковках вказано два терміни. Протягом першого терміну продукт "рекомендується до вживання". А після закінчення другого його вже необхідно викинути. Так ось, коли закінчується перший термін зберігання, продукт зазвичай продається вже зі знижкою.

У кафе можна поцікавитися, чи є у них "страва дня". Як правило, це велика порція за невеликі гроші. Варто пам'ятати, що магазини в будні дні працюють до 18.30, а в неділю закриті. Останній шанс не залишитися голодним в цьому час - купити продукти в кіосках при вокзалах або на заправках. Але і ціна їх, звичайно, буде вище.

Житло

Моя порада - не селитися в хостелах, а за ті ж гроші перебиратися за межі міст. Так, наприклад, зняти кімнату в затишному шале при фермі в кантоні Золотурн коштує 80 франків на двох за добу. А шале для компанії до 6-ти осіб - всього 150 франків. При цьому пропонується сніданок з городу фермера всього за 10 франків! У містах можна знімати квартири. Їх плюс в тому, що є кухня. Але чи захочеться витрачати час на приготування їжі, коли за вікном Швейцарія?

На берегах озер в туристичних регіонах знаходяться сотні кемпінг. За 40 франків за добу за людину дозволять розбити намет. За 80 франків можна зняти будиночок, схожий на вулик. У ньому всього одне ліжко і розетка. Навіть немає постільної білизни.

Зате в вартість перебування в кемпінгу входять: душ, туалет, користування грилем і басейн. При проживанні безпосередньо в регіоні екскурсії можна непогано заощадити на різних спеціальних пропозиціях і картах гостя (видаються при поселенні) - в ряді випадків це в рази вигідніше, ніж купувати різні квитки або тури окремо.

Якщо у вас є знайомі в Швейцарії, дізнайтеся у них про можливі знижки. Місцеві жителі отримують багато буклетів з акціями. Кількість розваг тут величезна, так що всіма пропозиціями не скористатися! Наприклад, завдяки купону сім'я моєї сестри за половину вартості відвідала екскурсію на шоколадну фабрику. Я сама часто використовую знижки або Дні відкритих дверей. Наприклад, недавно, фабрика з виробництва кавових машин відзначала ювілей. В честь цього був безкоштовний вхід в музей і кави.

Гроші

Не забуду перший приїзд до Швейцарії і розрахунок гривневою карткою! Це було дорого! Висновок один - не розплачуйтеся гривневою карткою в Європі. Так як відсоток українських банків за подібні транзакції не низький!

Національна валюта - швейцарський франк. Також всюди приймають євро. Але не приймають євро монети. Ними можна розрахуватися в снек-автоматах. Навіть якщо у вас є валютна карта, то краще при собі мати готівку. У тому ж пункті оренди авто можуть попросити розрахуватися ними.

В дорогу!

Швейцарія - як панорамна листівка: прекрасна в будь-якому куточку! Що й казати - відвідати цю країну потрібно обов'язково! Нехай навіть зупинившись не в розкішному готелі, а хостелі! Взяти з собою кошик для пікніка, кілька сортів сиру і місцевого вина. Піднятися на вершину гори і спостерігати шикарні пейзажі. Адже вони однакові, що для власника золотої карти, що для бюджетного туриста! Головне - бажання подорожувати!

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...