В лікарні його навіть не мили, аби "не мити двічі", а він вижив після того, як беркути на Майдані з нього зробили "фарш"

Цього 79-річного дідуся можна називати Героєм Майдану, адже він лише з одним прапором України пішов на озброєних беркутівців і вижив.

Зустріч Руслана Руденко з 79-річною легендою Майдану. Фото www.facebook.comПісля зустрічі з живою легендою Майдану, Ruslan Rudenko поділився в Facebook світлиною з ним та написав чому не спрацювала теорія неймовірності під час тих кривавих подій, передають Патріоти України.

"Пам’ятаєте 76-річного дідуся з прапором, якого на Майдані беркути перетворили майже на фарш? "Коли «черепаха» беркутів підійшла, він стояв із прапором і не відступив. Після чого вони повалили його на землю, надягли наручники за спиною й почали забивати кийками. Результат — численні переломи кінцівок, голови, тулуба, операції й кілька днів без тями. Він прокинувся лише вже після розстрілів. Його в лікарні навіть не мили, коли лікували, аби «не мити двічі». Також, як і інших, кияни його стерегли в лікарні натовпом, який з вікон лікарні виглядав як той самий Майдан..." - згадує він.

"У тих буремних подіях я чув щось краєчком вуха про цю ситуацію й інколи оперував нею в діалогах із тими, що вірили пропаганді ніби люди нападали на беркутів, а не навпаки. На запитання «що міг зробити 76-річний дідусь, стоячи із прапором, озброєним беркутам?», контраргументів не могло бути й не було. Цей аргумент працював.Цього літа я повертався з походу, і біля залізничного двірця сів, чекаючи електричку, неподалік одного дідуся, який пізніше почав зі мною розмову...Ви не уявляєете, якою була моя реакція, коли я дізнався, що поруч зі мною, живий, уже 79-річний мій «аргумент».До чого це я? Учасники тих подій, гадаю, помітили, що в житті є багато речей, які не описуються теорією ймовірності; що правда працює так, як треба їй, і це чудово.Дехто з нас ще досі чомусь живий, хтось після катувань, хтось після переслідувань, до когось іще не дійшли в когось руки... Проте є щось, що більше нас, і воно працює. Головне — бути на боці жертв, а не катів; бути правим, а не вбивати за правду" - написав автор.


Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...