В Маріуполі й досі працюють менти із проросійськими поглядами

Сьогодні вони мають українські статуси учасників бойових дій і користуються пільгами

Під час війни на Донбасі близько 20% міліцейських із проросійськими поглядами переїхали на територію Маріуполя. Про це в інтерв’ю "Каналу 24" розповіли колишні правоохоронці, повідомляють Патріоти України.

За їхніми словами, у 2014 році, коли розпочалися бойові дії на сході України, переважна кількість ментів пішли на лікарняні і поїхали на моря. Деяка частина виїхала до Маріуполя, але більшість залишилися на окупованій території.

"Не більше 20% (виїхали до Маріуполя). Але в цих співробітників не було абсолютно ніяких проукраїнських поглядів. Вони виїжджали тільки через практичну мотивацію, в певній мірі через страх. Усі ці люди сьогодні мають українські статуси учасників бойових дій і користуються пільгами. Деякі навіть мають якісь державні нагороди. Але ніхто з них ніколи безпосередньо не брав участі в бойових діях. Переважно вони виконували звичайну ментівську роботу", – розповіли колишні правоохоронці.

Вони зазначили, що деякі з цих міліціонерів певний час попрацювали на українській території, а потім звільнилися і повернулися назад у "ДНР".

"Зокрема, це Олексій Степанов, який зараз обіймає посаду заступника керівника горлівського відділу "поліції ДНР", – заявили екс-правоохоронці.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: