"У найближчі роки Путіна вже нікуди і ні в якому вигляді не приймуть - навіть якщо він візьметься вдавати з себе голуба", - політолог

Отруєння Скрипаля – саме той випадок, коли всім та все вже зрозуміло.

В Путіна проблеми? Ілюстрація: ТАСС.

"У Кремля вкрай несприятлива ситуація – у нього більше немає варіантів. Залишається йти в глуху нєсознанку. Або виступати з такими абсолютно радикальними спростуваннями на кшталт «навіщо знищили тварин». Перш за все, це зовсім не справа Кремля – вказувати, що повинна знищувати і робити британська адміністрація на своїй території. Але сказати-то нічого, тому і доводиться говорити щось таке відволікаюче", - пише російський політолог Дмитро Орєшкін у блозі на сайті видання "НВ", передають Патріоти України, та продовжує:

"Звичайно, Кремль і далі може стояти на своєму: не зберігав, не надавав, родичів за кордоном не маю. У Росії немає альтернативи тиску Заходу. І потім, від Кремля вже нічого доброго не чекають. Подальші жорсткі заяви призведуть тільки до більшої ізоляції.

Процес однозначно пішов, і я думаю, що саме так потрібно трактувати події в Солсбері: шляху назад більше немає. І ті люди, які хотіли, щоб Путін був повністю залежний від силовиків і не мав навіть ілюзій хоч якось повернутися до нормальних відносин із Заходом, повинні відчувати якусь радість. Адже найближчі роки два Путіна вже нікуди і ні в якому вигляді не приймуть – навіть якщо він візьметься вдавати з себе голуба.

Слід очікувати швидкого прогресу в розслідуванні справи про отруєння Скрипаля. Дай Боже, його дочка Юлія заговорить і розкриє якісь деталі, про які слідство може ще не підозрювати. Хоча абсолютній більшості більш-менш незалежних спостерігачів і без того очевидно, звідки вітер дме, чим він пахне і де його зробили отруйним.

Отруєння Скрипаля – це саме той випадок, коли все вже зрозуміло. Росії залишається тільки складати губки бантиком і нагадувати. Рівень конфліктності буде тільки погіршуватися, адже Путіну (навіть якби він хотів) відступати вже нікуди, та й не можна.

Всупереч очікуванням президента про те, що Захід залежить від російських ресурсів – ця логіка не працює взагалі, тому що цим ресурсам є альтернатива. І чим жорсткіше Путін поводиться, тим жорсткішу симетричну відповідь він отримує.

Слід очікувати вербального загострення відносин між Росією і Заходом. Силові дії навряд чи можливі. Безумовно, любителі повоювати у Росії є – але ресурсів немає. Адже все те, про що заявляли раніше – лише слова і піар. Можна, звичайно, зробити ще два підводні човни або п'ять ракет «Сармат». Але хіба це щось змінює?".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....