В той час, як "Форт" випрацьовує новинки під натівський патрон, є запит і на інше: Бутусов пролив світло на особливість контракту з американцями на реплікацію гвинтівок М-16

Радянські патрони зараз виробляє в промислових масштабах тільки Росія. Ринок дуже обмежений, вартість їх через 5 років буде не нижче натівських патронів.

Стандарти НАТО - це патрони, а не стволи. Фото: соцмережі.

Американські гвинтівки M-16, які будуть виробляти в Україні за угодою з американською компанією Aeroscraft, будуть призначені для радянських патронів 7,62 і 5,45 мм. Про це пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у "Фейсбуці", зазначаючи, що такі патрони лежать на складах, а патрони 5,56 стандарту НАТО треба імпортувати з-за кордону, що дорого. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

«Называть переходом на стандарты НАТО производство стрелкового орудия под не натовский, советский патрон — это, мягко говоря, выдавать желаемое за действительное» — вважає він. За його інформацією, радянські патрони зараз виробляє в промислових масштабах тільки Росія. Ринок дуже обмежений, вартість радянських патронів через 5 років буде не нижче натівських патронів. Та й сама Росія поступово переходить на натівські стандарти, наприклад, нова снайперська гвинтівка для армії РФ спроектована під натівський 308 калібр.

«Тогда зачем нам налаживать производство нового оружия под патрон, которого у нас скоро не будет? Ведь дефицита автоматов у нас пока тоже нет. Может все-таки начать с боеприпаса?» — питає Бутусов.

Він підкреслив, що виробництво стрілецької зброї під натівський стандарт 5,56 мм вже існує в Україні. «Хорошие для гражданского варианта винтовки Z-15 компании «Зброяр» под патрон 5,56 мм, с высокой степенью локализации производства, пользуются большой популярностью на украинском рынке, применяются на фронте» — зазначив журналіст.

«Зачем вкладывать государственные деньги в производство того, что не имеет перспективы? И почему при этом нет средств для постройки действительно необходимого в перспективе патронного завода?» — резюмує він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...