"В Україні є перспектива звільнення народної душі. У РФ – тільки ретроспектива повернення у сатанинське минуле" - російський історик

Вчений зазначив, що ситуація в Україні кардинально відрізняється, тому що в цій країні більше немає пам'ятників Леніну, а також міст та вулиць, названих на честь більшовицьких вождів.

Російський історик Андрій Зубов. Фото:Апостроф

Перейменовуючи названі на честь радянських діячів вулиці, Україна показує приклад Росії. Таку думку висловив у Facebook російський історик, опозиціонер Андрій Зубов передають Патріоти України.

"Я не пам'ятаю, чи був "президент" Путін хоч раз на Бутовському полігоні, чи покладав він квіти до розстрільних ровів Комунарки. Не пам'ятаю. Можливо, і був. Але що з того. Майже за два десятиліття його царювання нічого не прибрано з радянської історичної пам'яті, але багато відновлено – і музика гімну з вульгарними словами вічного Михалкова і статуї Сталіна. Архіви КДБ закриті набагато міцніше, ніж у 1990-ті, а казенний меморіал жертв репресій на Садовому кільці не прийнятий суспільством", – розповів він.

Історик зазначив, що ситуація в Україні кардинально відрізняється, тому що в цій країні більше немає пам'ятників Володимиру Леніну, а також міст та вулиць, названих на честь більшовицьких вождів.

"Президент України, який переміг на справжніх виборах, оплакує загиблих співгромадян і всіх людей, замучених на землі України. В Україні є перспектива звільнення народної душі. У Росії за незмінного лідера із КДБ – тільки ретроспектива повернення у сатанинське минуле", – підкреслив Зубов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...