В Україні найгостріший дефіцит вуличної політики, адже це не тільки штурм, а також діалог та пошук однодумців, - Бутусов

Журналіст звернув увагу, що в Україні стежать за будь-якими акціями в центрі Києва, а їх резонансність визначають числом учасників.

Акція протесту в Києві. Ілюстрація:Український репортер

Керівні партії в Україні використовують вуличні акції як трамплін для потрапляння у владу, а потім закидають цей механізм до наступних виборів. Таку думку висловив журналіст Юрій Бутусов у Facebook, передають Патріоти України.

"В Україні найгостріший дефіцит вуличної політики, дефіцит сенсів, які можуть об'єднати політично активну частину суспільства, дефіцит широкого громадського порядку денного, який би розставляв пріоритети. Вулична політика – це не тільки штурм, це перш за все діалог серед небайдужих, пошук однодумців, установлення контактів, налагодження взаємодії", – зазначив він.

Журналіст звернув увагу, що в Україні стежать за будь-якими акціями в центрі Києва, а їх резонансність визначають числом учасників.

"У нас заведено вважати, що акція має приносити миттєві результати. Це неправильно. Насправді у цивілізованих країнах вулична політика – це нормальна практика роботи політичних партій і громадських організацій. У нас вуличні акції завжди сприймають як щось епохальне саме через їх рідкість", – продовжив він.

На думку Бутусова, вуличні акції є найкращим способом перевірити ефективність роботи партійних організацій.

"Головний недолік вуличних акцій в Україні зараз – відсутність хорошого сценарію і прив'язки до партійної роботи. Мета акції – розширення мережі прихильників. Це механізм перевірки – а хто з прихильників по-справжньому активний, найчастіше та дієво бере участь?" – продовжив він.

Журналіст зазначив, що стосовно публічної активності і вуличних акцій у Києві найбільш помітні партія "Самопоміч" і "Національний корпус".

"Там у людей є якась мотивація до партійної роботи, інші партії, зокрема опозиційні, в якомусь летаргічному сні, з якого виходять ненадовго. Але якщо опозиційні партії ще іноді проводять вуличні акції, то партії влади вуличної політики не проводять узагалі. Керівні партії розчинилися в державному апараті і по суті структурно деградують", – підкреслив він.

Бутусов додав, що незважаючи на найгостріші процеси в країні Блоку Петра Порошенка і "Народного фронту" не видно на публічних акціях.

"Трампліни для потрапляння у владу... закинуто в кут, і вони вже не цікаві своїм творцям, які давно вирішили, як видно, будувати якісь нові бренди на наступні вибори, в наївній надії, що їм знову вдасться вскочити усім у якийсь новий прохідний список.

Вдасться далеко не всім. Майбутні парламентські вибори будуть відрізнятися ще гострішою конкуренцією, охочих потрапити у владу значно більше, ніж розміри списків", – підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...