В Україні ще багато прихильників "русского мира" - Тимчук

Коли ми говоримо, що третина населення на Донбасі є прихильниками "русского мира" - це дуже спірна річ. По окремих містах цей показник набагато вищий, підкреслив нардеп.

Дмитро Тимчук. Фото:www.ednist.info

Україна могла б ефективно використовувати тему перемоги у Другій світовій війні в контексті суті антитерористичної операції, яка проходить на сході країни. Таку думку Обозревателю висловив координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат України Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

На його думку, Україна має право проводити пряму паралель між тим, як "наші діди звільняли землю від окупантів і як наші хлопці звільняють землю від російських окупантів. Тут прямий взаємозв'язок".

"У Росії - протилежна ситуація. Не зрозуміло, чим вони хваляться. У День Перемоги вони виступають в ролі визволителів, але насправді самі є окупантами, причому, не тільки по відношенню до України - взяти ту ж Грузію або Молдову", - зауважив Тимчук.

У цьому контексті нардеп нагадав про ролик, знятий на замовлення "Інформаційного спротиву" в 2015 році, в якому онук, що воює в АТО, вітає з Днем Перемоги діда, ветерана війни. "В цілому покриття цього ролика було близько 20 мільйонів чоловік, велика частина - це Росія", - розповів він.


"На жаль, в цьому плані ми як держава робимо дуже мало, хоча у нас дуже благодатний грунт для цього. Треба розуміти, що законом про декомунізацію ці символи з голови не вибити за два дні. Якщо противник використовує ці символи, то і ми повинні використовувати їх, тому що у нас можливостей набагато більше. Відсутність державної ідеології грає з нами злий жарт. Це ми бачили на прикладі вчорашніх подій (9 травня. - ред.) і в Києві, і в Одесі, і в Дніпрі", - підкреслив експерт.

Тимчук також попередив про те, що досі істотну частку населення України складають прихильники ідеї "русского мира". "Коли ми говоримо, що третина населення на Донбасі є прихильниками "русского мира" - це дуже спірна річ. По окремих містах цей показник набагато вищий.

На жаль, в цілому для міст сходу України цей показник - близько третини населення. Також є багато юного покоління, які знають про совдепію тільки з розповідей ностальгуючих бабусь і дідусів, які напів втратили розум. Це залежить від населеного пункту, але може досягати 50% і навіть долати цю межу", - констатував Тимчук.

"На жаль, ми дуже часто забуваємо, що проти нас здійснюється агресія не тільки на Донбасі, але і в інших регіонах. Гібридна війна триває в самих різних форматах. Ми повинні бути готові протистояти цьому", - попередив нардеп.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...