В Україні закон про люстрацію, написаний в Москві, прийняли під дудку Кремля, - Гордон (відео)

На думку журналіста, головною метою прийнятого в 2014 році в Україні закону про люстрацію було звільнити з силових відомств "робочих конячок, які могли б допомогти державі".

Дмитро Гордон. Фото:www.youtube.com

Український закон про люстрацію був написаний в Росії, його мета - звільнити з силових відомств професіоналів. Таку думку висловив журналіст, засновник інтернет-видання "Гордон" Дмитро Гордон в ефірі 112 Україна, передають Патріоти України.

"Я вже не раз про це говорив: закон про люстрацію писали в Москві і приймали його у Верховній Раді під дудку Кремля. Мета - викинути з МВС, СБУ, Генерального штабу, армії, з усіх органів робочих конячок, які могли б допомогти державі, під дудку того, що вони були пов'язані з Януковичем", - сказав журналіст.

Однак рядові працівники цих відомств не могли мати ніяких зв'язків з колишнім президентом Віктором Януковичем, підкреслив він.

"А якщо людина - слідчий або опер від бога, який розкриває вбивства і злочини, на якого витрачено державою величезні кошти, у якого величезний досвід, - і він працював при Януковичі ... Ну він же не з ним працював. Наш народ обрав Януковича президентом - такий народ обрав такого собі президента ...

Хіба винен слідчий, який вміє розкривати злочини, що він працював в цей період? Чому його викинули, чому держава йому навіть спасибі не сказала? І так викинули не тільки слідчих, викинули талановитих воєначальників, офіцерів. Вичистили просто і знекровили країну", -. сказав Гордон.

Як відомо, закон про очищення влади, прийнятий в 2014 році, передбачає люстрацію чиновників, які займали керівні посади за часів президентства Віктора Януковича.

Станом на травень 2017 року під люстрацію в Україні потрапили 935 чиновників, з них 190 працювали в МВС. У Мін'юсті повідомили, що серед люстрованих правоохоронців - 17 слідчих МВС і 85 співробітників ДАІ, які причетні до переслідувань учасників Революції гідності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...