"В усьому винний Яценюк": Адвокат назвав причини вироків для Карпюка та Клиха (відео)

Ілля Новіков заявив, що для екс-прем'єр-міністра має стати справою честі визволення політв'язнів.

Микола Карпюк та Станіслав Клих. Фото: umoloda.kiev.ua

"Я великий прихильник того, що кожна людина відповідає за той відрізок життєвого фронту, на який її занесло життя. Яценюка занесло на відрізок фронту Карпюка і Клиха, його прізвище спливло тут. Було б чудово, якби він у цьому взяв участь", - сказав Ілля Новіков, російський адвокат, опозиціонер, в ефірі програми HARD на телеканалі ZIK, передають Патріоти України.

Ілля Новіков нагадав, що Росія оголосила в розшук екс-прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка за нібито участь у Чеченській війні. «Його оголосили в розшук за тією ж справою, за якою я захищаю Карпюка і Клиха. Юридично Яценюк нікому нічого не повинен. Для нього найкраща позиція – сказати, що він не відповідає за хворі фантазії Слідкому РФ.

Але, враховуючи що до Карпюка і Клиха застосовували тортури у найбільш середньовічному сенсі цього слова, щоб вони підписали покази на Яценюка, мені здається, їх визволення для нього має стати моральним обов’язком», – вважає Ілля Новіков.

Адвокат українських бранців Кремля зауважив, що Яценюка вписали у справу через дурницю. «Цю справу фабрикували під Дмитра Яроша. Карпюка арештували, бо був його заступником і замість нього поїхав за угодою, яку вибудовували російські спецслужби. Яроша вони не отримали, зате отримали Карпюка, і вирішили, що це краще, ніж нічого», – пригадав Новіков.

Захисник також розповів і про появу Яценюка у справі. «Кримінальнику, який сів на 20 років у тюрму за розбій і вбивство, сказали, проти кого він має дати свідчення, і Яценюка внесли у той список, бо він був одним із лідерів Майдану. Але забули викреслити, бо система не визнає помилок навіть у таких ситуаціях. І через майже рік після вироку Карпюку і Клиху, продовжують логічну, на їхню думку, лінію – кидають обвинувачення щодо Яценюка», – зауважив російський адвокат.

Відтак Ілля Новіков вважає, що Арсеній Петрович має взяти участь у визволенні Карпюка і Клиха. «Коли він був при владі, то міг вплинути на переговори про їхній обмін, а тепер може взяти участь у житті їхніх родин – у Стаса Клиха хворі батько і мати, у Карпюка – син росте без батька три роки», – відзначив Новіков.

Адвокат додав, що сім’ям також допомагає українська держава: лікування батьків Клиха організували за кошти бюджету, а бізнесмени видали 5000 доларів самому Новікову на юридичні витрати. «Але це не вирішує ситуації глобально», – зазначив адвокат

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зіграв із легендами футболу: Макрон майстерно забив пенальті (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 12:14

Президент Франції Еммануель Макрон взяв участь у благодійному футбольному матчі. Про це повідомляє France 24, передають Патріоти України. Разом з Макроном в поєдинку зіграли такі зірки футболу як Дідьє Дрогба, Дідьє Дешам, Лоран Блан, Еден Азар, Крісті...

"Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів": Кирило Сазонов - про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 11:59

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр, передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використовував фосфор. Росіяни зносять і випалюють Часів ...