"В ВАСУ сейчас шухер, волчий билет не нужен никому", - активіст про позбавлення Фірсова мандату нардепа (відео)

Депутат, якого минулого тижня позбавили мандата, буде оскаржувати рішення з'їзду БПП, рішення ЦВК і постанову голови ВР Володимира Гройсмана, що суперечать закону.

Позбавлений мандата Єгор Фірсов прибув під будівлю ВАСУ. Фото:http://www.hromadske.tv/

Колишній народний депутат Єгор Фірсов, якого президентська фракція позбавила мандата, подав позов проти ЦВК і БПП "Солідарність" до Вищого адміністративного суду України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське.ТБ.

Він пояснив, що буде оскаржувати рішення з'їзду БПП, рішення ЦВК і постанову голови ВР Володимира Гройсмана, за яким Фірсова позбавили мандату народного депутата. Всі три рішення суперечать закону, наполягає Фірсов.

В Україні поки немає закону про імперативний мандат, тобто немає норми, яка дозволяє позбавляти мандата таким чином, пояснив екс-депутат. Якщо ж українські судові інстанції не задовольнять позов, Фірсов збирається звертатися до Європейського суду з прав людини.

Разом з тим, координатор "Антикорупційного руху", Олексій Мітасов, публікує фото з-під будівлі суду, куди прибув Фірсов і повідомляє: "Незабаром ми зможемо дізнатися про ще одного суддю, чиє прізвище може стати номінальним як Кірєєв або Вовк. У ВАСУ зараз шухер, вовчий квиток не потрібен нікому. А судити чесно вони не можуть, дзвінок з АП вже був!".

Нагадаємо, 25 березня з'їзд БПП прийняв рішення про дострокове припинення повноважень нардепів Томенка і Фірсова в зв'язку з їх виходом з фракції. 28 березня ЦВК визнала обраними та зареєструвала народними депутатами від БПП Олександра Бригинця та Дмитра Білоцерковця замість Томенка і Фірсова. 29 березня Єгор Фірсов з бійкою проривався до трибуни Верховної Ради України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...